Romania – Vitezele Medii de Internet in S1 2017

Romania a avut viteze medii de navigare pe internet destul de bune in S1 2017, conform celor de la ANCOM, care au publicat datele in cursul acestei zile. Conform celor de la ANCOM, viteza medie de download prin intermet in Romania in S1 2017 a atins 109 Mbps, cu 45% mai mare decat cea inregistrata in primele 6 luni ale anului 2016, cresterea fiind una substantiala pentru tara noastra.

In cazul vitezelor de internet mobil, cei de la ANCOM sustin ca aceste au scazut cu 28% fata de S1 2016, mai exact de la 27.72 Mbps atunci, la 19.99 Mbps acum. Scaderea ar fi in principal datorata numarului mai mare de teste facute in platforma ANCOM care permite masurarea vitezelor de navigare pe internet in Romania, dar si de alti fatori, precum performantele reduse ale routerelor folosite pentru a furniza internet.

ANCOM le si recomanda romanilor cu aceasta cauza sa-si cumpere echipamente de navigare pe internet care sa sustina vitezele mare pe care furnizorii de servicii de internet le pot oferi. Toate routerele ieftine nu sunt capabile sa sustina viteze de navigare pe internet care depasesc 50 Mbps pentru temrinalele mobile, mai ales daca mai mult de un dispozitiv este conectat la respectivul router din casa.

ANCOM recomanda si plasarea routerelor intr-o zona in care sa nu aiba obiecte in fata lor, pentru ca asta afecteaza calitatea conexiunii. Daca vorbim si despre folosirea unei conexiuni Wi-Fi intr-o alta camera decat cea in care este plasat routerul, atunci este usor de inteles de ce viteza de navigare pe internet va fi cu mult sub astentarile noastre, deci trebuie sa aveti in vedere toate aceste aspecte inainte de a incepe navigarea pe internet.

romania vitezele medii internet s1 2017