Facebook Dezvolta un Siri sau Google Assistant

Facebook dezvolta un asistent personal cu care va concura cu Siri si Google Assistant incepand din acest an, cumparand si o companie care o va ajuta.

Facebook dezvolta de ceva vreme un asistent personal pentru utilizatorii care-i folosesc reteaua de socializare, iar recent s-a dezvaluit ca planurile sale nu se pot indeplini chiar atat de usor. Cei de la Facebook au recunoscut indirect ca nu pot dezvolta un asistent personal propriu bazat pe inteligenta artificiala, asa ca au decis sa cumpere o companie numita Ozlo, ea dezvoltand sisteme de inteligenta artificiala.

Facebook a cumparat compania Ozlo pentru ca s-a specializat pe dezvoltarea unui sistem de inteligenta artificiala care poate intelege conversatiile bazate pe texte. Reprezentantii celor de la Ozlo se lauda cu faptul ca inteligenta lor artificiala este capabila sa ofere raspunsuri pentru intrebari complexe, iar cei de la Facebook au nevoie exact de asta pentru a avea succes in a le oferi utilizatorilor ceea ce au doresc.

Facebook a testat cu siguranta tehnologiile celor de la Ozlo inainte de a cumpara compania si se pare ca are nevoie de acest sistem pentru a-si dezvolta propriul asistent personal. Inteligenta artificiala a celor de la Ozlo poate raspunde intrebarilor scrise de catre utilizatori in conversatii purtate prin Facebook Messenger cu un asistent personal, deci Facebook nu va trebui sa implementeze in mod nreaparat un sistem de recunoastere a comenzilor vocale.

Facebook Dezvolta un concurent pentru Siri si Google Assistant

Facebook stie ca Siri si Google Assistant sunt foarte populari si ca tot mai multa lume foloseste asistenti personali de pe propriile smartphone-uri in fiecare zi. Apple si Google au reusit sa convinga lumea ca isi poate face viata mai usoara multumita acestor asistenti personali, iar acum Facebook incearca sa intre in lupta cu cei doi giganti intr-o tentativa de a atrage mai multe persoane in reteaua sa de socializare.

Facebook dezvolta un smartphone modular si un asistent personal bazat pe tehnologiile celor de la Ozlo ar fi extrem de util pentru compania americana. iPhone si smartphone-urile Google au integrati asistentii personali Siri si Google Assistant, iar daca Facebook este serioasa cu intentiile sale de a dezvolta un smartphone, atunci va avea cu siguranta nevoie si de un asistent personal propriu, nu cel al Google.

“They’re just going to be working with [Messenger] to continue their work with artificial intelligence and machine learning. Until we nail [text] we don’t want to go into a world where we teach people what we cannot do well. Otherwise we’re going to be in the world where people very quickly realize certain things that we don’t do well yet and then they may not give us another try.”

Facebook va implementa acest asistent personal intai in Messenger, echipa celor de la Ozlo urmand a fi integrata in echipa care dezvolta platforma de mesagerie. Facebook a lansat deja un asistent personal numit M, insa acesta este foarte limitat in functionalitate si nu este capabil sa faca tot ceea ce inteligenta artificiala a companiei Ozlo este capabila sa ofere, asa ca achizitia se va dovedi a fi benefica pe termen lung.

facebook siri google assistant