iPhone 8 – Touch ID, Decupaj, Functia Android

iPhone 8 are noi informatii privind Touch ID, decupajul din ecran, status bar-ul, butonul Home si functia preluata din Android de catre Apple.

iPhone 8 continua sa aiba parte de dezvaluiri multumita companiei Apple, astazi acelasi sistem de operare al HomePod oferind noi detalii despre viitorul smrtphone. Mai exact, incepem cu faptul ca iPhone 8 nu va avea Touch ID integrat sub ecran deoarece nu exista vreo dovada clara a acestei implementari, compania Apple evitand sa ofere vreo sugestie pentru existenta sa, ceea ce este bine.

iPhone 8 va avea un decupaj in ecran, dupa cum ne-a spus compania Apple inca din cursul zilei de vineri prin includerea unei imagini cu noul design in iOS-ul HomePod. Acest decupaj al iPhone 8 va ascunde o camera frontala 3D, un senzor cu laser, unul cu infrarosu, unul pentru proximitate si unul pentru lumina ambientala, iar cu ajutorul primilor va fi oferit sistemul de recunoastere faciala FaceID despre care ni s-a vorbit ieri.

iPhone 8 va avea un iOS cu un status bar modificat, poate chiar interactic, din cauza acestui decupaj din ecran, informatiile despre baterie, semnal, Wi-Fi, ora, Bluetooth urmand a fi afisate separat. Apple este nevoita sa afiseze segmentat informatiile din status bar-ul iPhone 8 din cauza acestui decupaj, status bar-ul fiind regandit de catre inginerii celor din Cupertino, deci ar putea veni cu niste surprize interesante.

iPhone 8 – Touch ID, decupajul si schimbarile din iOS 11

iPhone 8 va avea deasemenea o functie numita Tap to Wake, pe care am intalnit-o la terminalele Android de catva ani de zile, ea fiind oferita si in unele smartphone-uri Lumia. Aceasta va permite activarea ecranului iPhone 8, cand este blocat, printr-o simpla apasare sau dubla apasare pe el, fara a mai folosi vreun buton, mai ales ca butonul Home va fi eliminat complet incepand cu acest model.

iPhone 8 va avea un buton Home virtual, denumit acum de catre Apple drept Home Indicator, aceasta urmand a fi pozitionat din nou in partea inferioara a ecranului. Partea buna este ca desi iPhone 8 va avea o zona speciala din ecran dedicata butoanelor pentru controlarea anumitor aplicatii, aceasta urmeaza sa fie ascunsa in anumite dintre ele, deci nu va fi vizibila tot timpul, asa cum se sugera.

iPhone 8 are o buna parte dintre secrete dezvaluite de catre compania Apple, dar asta este foarte bine, pentru ca aflam din timp care zvonuri sunt false si care sunt adevarate. Multumita HomePod, iPhone 8 nu mai este acum un mister pentru noi si stim foarte multe dintre schimbarile pregatite de catre Apple, insa pana in momentul prezentarii din august vom afla cu siguranta si o buna parte dintre celelalte surprize pregatite pentru noi de catre americani.