Apple Dezvolta o Componenta Speciala a iPhone

Apple are in dezvoltare in momentul de fata o componenta speciala pentru iPhone cu care spera sa-si reduca substantial dependenta de unii parteneri. In momentul de fata Apple cumpara modemuri GSM pentru iPhone de la Qualcomm si Intel, insa are in dezvoltare unul propriu pentru a putea scapa de macar unul dintre parteneri, cu Qualcomm avand deja deschise numeroase procese in diverse zone de pe glob.

Apple a ramas si singura companie care foloseste chip-uri modem separate pentru iPhone, asta in timp ce restul utilizatorilor de smartphone-uri au chip-uri modem integrate. Asta inseamna ca ei au integrat chip-urile modem in chip-ul care contine si procesorul, iar cei de la Apple incearca sa faca exact acelasi lucru avand diverse oferte de angajare pentru ingineri specializati in asa ceva.

Apple are deja o serie de angajati care dezvolta chip-uri modem pentru utilizare in viitoare modele ale iPhone, ei incercand sa le integreze in chip-urile din seria A. Dupa cum prea bine stiti deja, comapania Apple a creat chip-urile din seria A pentru a include procesorul si RAM-ul care sustin functionalitatea iPhone si iPad, insa in curand ele vor avea si un chip modem pentru functionalitatea GSM.

Apple vrea sa isi dezvolte propriile modemuri GSM pentru iPhone si iPad deoarece asa va putea controla in totalitate performantele pe care acestea urmeaza sa le ofere. Folosind propriile tehnologii, cei de la Apple nu vor mai depinde atat de mult de Qualcomm, sau Intel, pentru a oferi cele mai bune performante GSM pe iPhone, sau iPad, insa ramane de vazut cat va dura pana cand ele vor putea fi folosite in produse.

“On Apple’s job board, the company says it’s looking for a “Sr. Digital IC (PHY) Design Engineer.” Under the “job summary” section of the listing, Apple says the individual chosen for this position “will be part of a silicon design group responsible for digital baseband logic design in state-of-the-art wireless ICs.”

Apple componenta speciala iPhone