iPhone 8 – Schimbarile pentru Status Bar

iPhone 8 va avea un nou status bar, regandit de catre compania Apple din cauza faptului ca in partea superioara a ecranului va exista un decupaj pentru camera frontala 3D si unii senzori. Apple a fost nevoita sa refaca de la zero status bar-ul pentru a permite afisarea de informatii in el pe terminalele iPhone 8, iar conform unora care au analizat codul sursa al status bar, acesta ar putea fi chiar interactiv.

iPhone 8 are aceste informatii confirmate multumita sistemului de operare al HomePod, care a fost lansat oficial de catre compania Apple in cursul vinerii trecute. Imaginea de mai jos prezinta codul sursa al status bar-ului pe care il vom putea vedea pe iPhone 8, compania Apple fortand impartirea acestuia pentru a afi afisat intre cele doua zone ale ecranului separat de respectivul decupaj.

iPhone 8 ar putea afisa in partea stanga a decupajului informatii privind puterea semnalului GSM si Wi-Fi, in timp ce in partea dreapta ar putea fi afisate informatii privind energia din baterie. Ceea ce ar putea lipsi de aici este ceasul, insa exista posibilitatea ca Apple sa il implementeze sub decupajul iPhone 8, dar asta ar forta coborarea interfetei aplicatiilor si ar mai reduce din spatiul din ecran care ar fi vizibil pentru noi.

iphone 8 status bar schimbari

iPhone 8 – schimbarile pentru status bar

iPhone 8 are in imaginea de mai jos prezentat un posibil design pentru noul status bar ce ar putea fi oferit de catre compania Apple in iOS 11. Puteti vedea ca acel decupaj va crea o situatie destul de neobisnuita pentru interfata iOS 11, iar desi iPhone 8 va avea un ecran cu diagonala de 5.8 inch, o buna portiune din el va fi ocupata de un buton Home virtual si de o sectiune de control pentru aplicatii.

iPhone 8 nu are aceasta schimbare prezentata in vreun fisier al iOS 11, sau al HomePod, dar decupajul a fost confirmat oficial de catre compania Apple. Pana acum am vazut doar concepte ale modului in care iOS 11 ar urma sa afiseze status bar-ul din cauza decupajului din ecranul iPhone 8, dar la inceputul lunii septembrie vom afla oficial cum a gandit compania Apple aceasta schimbare majora.

iPhone 8 va fi prezentat la inceputul lunii septembrie, dar lansarea oficiala va avea loc mai tarziu, in a doua jumatate a lunii respective. iPhone 8 va avea si un sistem de incarcare wireless, o carcasa din sticla, o camera duala verticala, Face ID pentru recunoastere faciala, Touch ID integrat posibil in butonul Power si psobiile alte scimbari interesante pregatite de catre cei de la Apple.

iphone 8 status bar schimbari 1

5 COMENTARII

  1. Am o problemă cu AppStore, când încerc să fac o plată îmi zice că, cardul meu nu este valid numărul lui..Am încercat cu 2 carduri de la 2 bănci și la fel..ce pot să-i fac?

  2. Trebuie sa ai cașcaval pe el,ca dacă nu nici update-uri nu poți face la aplicații,nici aplicații gratuite nu poți downloada. E Visa sau MasterCard? Ca dacă e Maestro nu e bun și trebuie sa poți plăti online cu ele.