iPhone 8 va fi Lansat FARA Cititor de Amprente ?

iPhone 8 a avut saptamana aceasta foarte multe noutati dezvaluite de catre compania Apple prin intermedul sistemului de operare creat pentru boxa inteligenta HomePod. Printre ele s-a numarat si confirmarea sistemului recunoastere faciala, Face ID, pe care iPhone 8 il va avea disponibil, el urmand a recunoaste inclusiv expresiile faciale, miscarile gurii si alte actiuni pe care alte smartphone-uri nu le pot percepe.

iPhone 8 are deasemenea confirmata eliminarea butonului Home, deci implicit ci a cititorului de amprente al Touch ID de acolo, insa acesta nu va fi integrat nici in ecran. Dupa aparitia acestor informatii unii au inceput sa speculeze ca iPhone 8 va fi lansat fara Touch ID de catre compania Apple pentru ca nu s-au gasit in sistemul de operare al HomePod informatii care sa confirme faptul ca acest sistem va disparea.

iPhone 8 cu Face ID este vazut de catre unii ca fiind gandit de catre Apple pentru utilizare fara Touch ID, insa e greu de crezut ca acest sistem cu cititor de amprente va disparea. Touch ID sta la baza unor functii de securitate extrem de importante ale iPhone 8, inclusiv sistemul Apple Pay, compania Apple bazandu-si toata strategia de vanzare a iPhone si iPad pe securitate, iar eliminarea cititorului de amprente ar putea pune totul in pericol.

iPhone 8 va fi Lansat FARA Cititor de Amprente ?

iPhone 8 ar putea avea cititorul de amprente al Touch ID integrat in butonul Power al dispozitivului, dar pana acum n-au aparut informatii care sa confirme, sau sa infirme asta. Eliminarea Touch ID si a cititorului de amprente din iPhone 8 pare la fel de credibila ca vanzarea sa la un pret mai mic de 1000 de dolari, sau euro, asa ca fiecare poate sa creada ce vrea in acest punct, pentru ca alternative nu exista.

iPhone 8 va avea in continuare Touch ID integrat, daca ar fi sa ma intrebati pe mine, iar asta pentru ca Apple nu isi permite sa renunte la acest sistem. Cei de la Apple au nevoie de Touch ID pentru a putea mentine securitatea iPhone 8 la un nivel ridicat, pentru ca in momentul de fata nu se stie cat de multa securitate ar putea oferi Face ID pentru datele din terminale, sau autorizarea platilor mobile.

iPhone 8 apare in septembrie intr-o conferinta pe care compania Apple o va organiza in California, insa lansarea va avea loc ceva mai tarziu. Apple a confirmat lansarea iPhone 8 astazi prin estimarea rezultatelor financiare pentru T3 2017, as ca nu mai ramane decat sa vedem dispozitivul prezentat de catre cei din Cupertino pentru a va convinge oficial de noutatile care au fost dezvoltate pentru el.

iPhone 8 lansat cititor amprente