Windows 10 – cea mai Tare Functie pe Calculatoare

Windows 10 va avea cea mai tare functie pentru calculatoare, ea avand denumirea Eye Control si permitand controlarea calculatorului folosind ochii.

Windows 10 urmeaza sa aiba de anul acesta o noua functie extrem de interesanta care ar putea convinge si mai multe persoane sa instaleze aceasta versiune. Mai exact, cei de la Microsoft intentioneaza sa implementeze suport nativ pentru urmarirea miscarilor ochilor in Windows 10, functia fiind una extrem de avansata, indiferent despre ce fel de sistem de operare vorbim.

Windows 10 are aceasta functie implementata in principal pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, acestea putandu-si controla calculatoarele doar folosind ochii. Conform celor de la Microsoft, Windows 10 va permite controlarea unora dintre functii, dar si a unor elemente de interfata, folosind simple miscari ale ochilor, ceva ce alte sisteme de operare inca nu au implementat de catre producatori.

Windows 10 va montioriza cu atentie micarile ochilor, iar atunci cand privirea este fixata pe iconita unei anumite aplicatii, aceasta va fi automat deschisa de catre calculator. Mai mult decat atat, atunci cand utilizatorul priveste intens literele unei tastaturi virtuale afisate de catre Windows 10, acestea vor fi apasate fara ca utilizatorul sa foloseasca vreo tastatura, sau vreun mouse, pentru a controla totul.

Windows 10 – va putea fi controlat prin simple miscari ale ochilor

Windows 10 va avea aceasta functie disponibila cu denumirea Eye Control pentru utilizatori, iar ea va necesita accesorii speciale pentru monitorizarea privirii. Microsoft a lucrat cu unii producatori de accesorii de acest gen pentru Windows 10, precum Tobii, functia gandita de catre Microsoft fiind deocamdata disponibila in format beta, dar pe masura ce va fi utilizata mai mult, va iesi din acest stadiu.

Windows 10 in versiunile sale beta are disponibila functia Eye Control, iar ea poate fi utilizata inclusiv de catre cei care au simplele accesorii disponibile. Utilizatorii obisnuiti se pot folosi de acest sistem deasemenea pentru a-si controla calculatoarele folosind doar privirea in Windows 10, asa ca de aici pot aparea foarte multe implementari interesante care ar extinde functionalitatea sistemului de operare.

Windows 10 ar putea avea functia Eye Control disponibila in mod oficial impreuna cu Fall Creators Update, dar cei de la Microsoft nu au oferit deocamdata detalii in acest sens. Chiar si asa, integrarea unei functii precum Eye Control in Windows 10 este un mare pas inainte facut de catre producator, mai ales ca macOS nu are asa ceva disponibil deocamdata, dar Apple probabil va incerca sa ofere tehnologii similare.

Windows 10 va avea si multe alte noutati disponibile in Fall Creators Update, unele functii urmand a fi scoase din versiune beta atunci de catre cei de la Microsoft.