Microsoft – Strategia din care ar trebui sa Invete Apple

Microsoft a anuntat astazi o strategie extrem de interesanta pentru a creste vanzarile produselor Surface, ea parand sa fie inspirata din ceea ce face Apple pentru terminalele iPhone. Mai exact, cei de la Microsoft le permit clientilor sa cumpere produse Surface, adica laptop-uri si tablete, in rate pe o perioada de 12/24 de luni, asa cum ofera si compania Apple pentru iPhone, dar cu posibilitate de upgrade.

Microsoft le cere clientilor sa plateasca ratele timp de 18 luni si daca sunt “la zi” cu platile, atunci in acel moment pot returna produsul vechi pentru a prelua altul nou, cu extinderea perioadei de plata. Practic, clientii au o data la 12/18 luni un laptop, sau o tableta, nou/a platind ratele lunare, dar fara a ramane cu dispozitivul in sine, dar macar nu sunt obligati sa plateasca intreaga suma intr-o singura plata.

Microsoft vinde tabletele Surface Pro in rate care incep de la 34 de dolari pe luna pentru modelul standard, Apple erand pentru un iPhone 7 33 dolari pe luna pentru aceeasi perioada de 2 ani. Un laptop Surface are preturi care incep de la 42 de dolari pe luna, deci vorbim despre sume convenabile pe care le-ar putea plati orice american pentru a avea anual cel mai nou model de produs Surface.

Microsoft isi va creste cu siguranta vanzarile produselor Surface cu aceasta strategie, iar cei de la Apple ar trebui sa o aplice si pentru Mac-uri. De ce nu a facut-o Apple este greu de spus, din moment ce vinde iPhone prin acelasi program, dar daca ar face-o, ar creste cu siguranta vanzarile de Mac-uri si in randul celor care nu-si permit sa plateasca sute, sau peste 1000 de dolari pentru un produs de acest gen intr-o singura plata si nu vor sa-l cumpere in rate fara posibilitate de upgrade.

microsoft strategia invete apple

3 COMENTARII