Facebook Lanseaza o Noua Functie pe Calculatoare

Facebook lanseaza o noua functie pe calculatoare, mai exact cea Stories pe care a copiat-o din Snapchat pentru WhatsApp si Instagram.

Facebook a anuntat in cursul acestei seri lansarea unei noi functii pentru utilizatorii care-i acceseaza reteaua de socializare direct de pe propriile calculatoare. Mai exact, Facebook a anuntat ca functia Stories pe care a preluat-o de la Snapchat, si care este foarte populara in WhatsApp si Instagram, va ajunge inclusiv pe versiunea pentru calculatoare a retelei de socializare, adica in website-ul sau.

Facebook a confirmat aceasta schimbare pentru presa americana, deci nu vorbim despre ceva ce este prezumat de catre cineva, iar in momentul de fata totul este in testare. Facebook afiseaza functia Stories pentru unii dintre utilizatorii care acceseaza in mod frecvent reteaua de socializare de pe calculatoare, acestia avand posibilitatea de a vedea orice fel de povesti pe care le publica prietenii lor si nu numai.

Facebook nu a anuntat cu ce utilizatori testeaza in momentul de fata aceasta functie, asa ca ea ar putea sa apara la oricine fara vreo notificare prealabila. Facebook va afisa aceste povesti prin functia Stories direct in News Feed-urile utilizatorilor, ele fiind in mod normal vizibile in partea superioara a acestei interfete aplicatiilor pentru terminale mobile si tot acolo vor aparea inclusiv in website-ul sau.

Facebook lanseaza o noua functie pe calculatoare

Facebook va afisa povestile din Stories pe intregul ecran al calculatoarelor noastre, spatiul din jurul continutului fiind blocat cu o culoare intunecata, ca la poze. Practic, Facebook preia acea interfata pentru a afisa acest continut, desi in mod normal povestile din Stories sunt compuse inclusiv din foarte multe clipuri video, pe care compania americana ii incurajeaza in mod constant pe utilizatori sa le faca.

facebook lanseaza functie calculatoare

Facebook nu a prea reusit sa faca functia Storie spopulara in reteaua de socializare, desi in alte aplicatii ale sale utilizatorii o folosesc destul de des. Acesta este cel mai probabil si motivul pentru care utilizarea din cadrul Facebook nu este chiar atat de mare precum spera compania, pentru ca, oare cat continut pot partaja utilizatorii care au aceasta functie disponibila in 3 aplicatii distincte.

Facebook a implementat functia Stories pentru a creste gradul de utilizare al retelei de socializare, insa nu s-a intamplat acest lucru in masura in care si-a dorit compania. Facebook a copiat functia Stories de la Snapchat si a fost criticata intens pentru asta, asa ca e normal ca lumea sa evite sa o foloseasca in prea multe locuri pentru ca nu are logica sa partajezi acelasi continut in mai multe aplicatii de socializare.