Google Play Ascunde Aplicatiile Prost Facute

Google Play va avea parte de o schimbare extrem de utila pe care compania Apple ar trebui sa o copieze imediat pentru App Store, deoarece este foarte mare nevoie de ea. Mai exact compania Google va implementa pentru Google Play un sistem care va analiza aplicatiile disponibile pentru descarcare din magazine si le va ascunde pe cele care sunt facute prost si se inchid subit prea des.

Google Play va ascunde automat aplicatiile care se inchid subit in mod constant in timpul folosiri, sau cele care au review-uri foarte proaste lasate de catre utilizatori. Google a anuntat ca analizeaza o serie de date pe care le preia prin intermediul Google Play si a unor servicii de monitorizare a aplicatiilor si va afisa pe pozitii mai proaste aplicatiile care se inchid subit prea des in timpul folosirii obisnuite.

Google Play va ascunde aplicatiile prost facute

google play ascunde aplicatii

Google Play se va folosi si de inteligenta artificiala pentru a descoperi aceste aplicatii care strica experienta de utilizare a Android, Google punand foarte mare accent pe acest sistem. Mai mult decat atat, Google va analiza mult mai atent aplicatiile din Google Play care cer permisiuni de care nu au nevoie, astfel ca dezvoltatorii care incearca sa preia prea multe date de la utilizator, vor avea aplicatiile ascunse.

Google Play va avea parte de un sistem de care App Store are disperata nevoie, deoarece exista foarte multe aplicatii extrem de proaste in magazinul celor de la Apple. Daca Google poate face asta pentru Google Play, atunci si Apple poate face ceva similar pentru magazinul sau de aplicatii, insa e greu de crezut ca se va grabi sa ne proteze mai eficient de aplicatiile proaste de acest gen, asa ca mai avem de asteptat.

“What that means is that if you look at the top app rankings or search for an app, it’s less likely that an app that has a history of crashing or a bunch of low user ratings will rise to the top. Google says that it’s looking at “performance data, user engagement, and user ratings” in creating these “quality signals,” and that it will affect an app’s ranking in both search and app listings.”