Facebook a Inceput sa angajeze Inginerii Apple

Facebook a inceput sa angajeze ingineri ai companiei Apple pentru a realiza o clona a Siri pe care sa o foloseasca intr-o boxa inteligenta.

Facebook a inceput sa angajeze ingineri ai companiei Apple pentru un proiect foarte interesant care va aduce un produs nou din partea companiei americane. Mai exact, v-am spus ieri ca Facebook dezvolta un Siri, iar cine o poate ajuta cel mai bine sa faca asta decat inginerii companiei Apple care au lucrat la asistentul personal din iPhone, asa ca unii au fost convinsi sa se mute in Menlo Park.

Facebook are nevoie de un asistent personal pentru boxa inteligenta pe care vrea sa o lanseze pentru a concura cu HomePod, Amazon Echo, sau Google Home. Din moment ce inginerii sai nu au experienta necesara pentru a dezvolta un asistent personal similar Siri, cei de la Facebook s-au hotarat sa angajeze unele dintre persoanele care au lucrat la aceste proiecte pentru compania Apple.

Facebook a inceput sa testeze un dispozitiv pentru apeluri video, dar si boxa inteligenta, in casele unora dintre angajati pentru a vedea cat de bine functioneaza ambele. Avand in vedere ca produsele au ajuns in aceste stadii ale procesului de dezvoltare, este clar ca asistentul personal bazat pe Siri este si el intr-un stadiu avansat al procesului de dezvoltare din cadrul companiei Facebook.

Facebook a inceput sa angajeze inginerii Apple

Facebook va incerca sa atraga acesti angajati cu salarii competitive si alte beneficii importante, asta daca simpla idee de a face parte din companie nu va fi suficienta. Anul acesta mai multi ingineri importanti care au lucrat la Siri au parasit compania Apple, iar cei de la Facebook incearca sa gaseasca si altii care se afla in cautarea unei noi aventuri pentru a o ajuta sa-si lanseze propriul asistent personal.

Facebook vrea acest asistent personal pentru a le putea oferi utilizatorilor boxei inteligente si a dispozitivului pentru apeluri video o alternativa la controlul prin atingeri. Siri, Alexa si Google Assistant sunt apreciati de catre cei care ii folosesc, iar Facebook nu are absolut nimic similar in momentul de fata, aceasta fiind una dintre problemele pe care Mark Zuckerberg vrea sa le rezolve cat mai repede.

“The social media giant is working on at least one other product — a standalone smart speaker that would compete with the Amazon Echo and Google Home, said the people, who asked not be named discussing unannounced products. Facebook is hiring Apple Inc. veterans to help it create a Siri-style voice assistant that would run on both devices.”

Facebook a angajat foarte multi ingineri talentati anul acesta, inclusiv unii care au lucrat pentru guvernul SUA, asa ca intentiile sale sunt foarte clare. Facebook vrea sa treaca dincolo de simpla retea de socializare pentru a genera bani si cu produse fizice, separat de boxa inteligenta si dispozitivul pentru apeluri video, americanii intentionand sa produca inclusiv un smartphone modular.

Facebook angajeze ingineri apple