SUA vrea Ajutorul Apple pentru a moderniza Administratia Publica

SUA este in discutii cu multiple mari companii americane, cerandu-le acestora sa ajute guvernul pentru a moderniza administratia publica din intreaga tara. Jared Kushner, sotul Ivankai Trump, este cel care conduce acest proict, el spunand ca la Casa Alba s-a hotarat formarea unor centre de excelenta in care echipe de angajati guvernamentali vor gandi moduri de a moderniza adminsitratia publica.

SUA vrea sa foloseasca sisteme de tip cloud pentru stocarea datelor care ar fi accesibile mai usor intre diversele agentii guvernamentale, insa unele dintre date ar urma sa fie disponibile si pentru sectorul privat. Apple, Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Qualcomm si alte companii au fost deja contactate pentru a participa in cadrul acestui proiect, insa nu se stie deocamdata catre dintre ele vor accepta sa participe la el.

SUA vrea Ajutorul SUA pentru a moderniza Administratia Publica

sua ajutorul apple moderniza administratia publica

Unii dintre liderii acestor companii i-au explicat consilierului presedintelui ca ar trebui sa fie mai simpla ca agentiile federale sa cumpere serviciile companiilor private. Servicii precum Amazon Web Services ar putea fi folosite de catre guvernul SUA pentru stocarea de date online, insa e greu de spus cum ar putea ajuta Apple, separat de vanzarea de Mac-uri si oferirea de expertiza in achizitia de tehnologii.

Donald Trump ar dori si ca experti ai acestor companii sa ajute reprezentantii administratiilor publice locale cu modernizarea si multe companii vor ajuta. Partea buna este ca presedintele SUA ia in serios modernizarea adminsitratiei publice din tara, care oricum este la ani distanta de a noastra, in timp ce la noi inca e greu sa folosesti cardul de sanatate, sau sa platesti taxa de pod pe autostrada fara sa risti sa iei oricum amenda.

“As part of those centers, Kushner and his aides with the Office of American Innovation asked the tech industry for its help — potentially through a system where leading tech engineers can do brief “tours of duty” advising the U.S. government on some of its digital challenges.”