Facebook Anunta Inchiderea unei noi Aplicatii

Facebook a anuntat astazi inchiderea unei noi aplicatii care s-a dovedit a fi foarte populara in trecut, aceasta urmand a fi indisponibila in curand.

Facebook este cea mai mare retea de socializare de pe planeta, cu 2 miliarde de utilizatori activi in lumea intreaga, platforma neavand vreun egal in momentul de fata. Cei de la Facebook au si o multitudine de aplicatii pe care le ofera utilizatorilor pentru a le folosi serviciile, insa una dintre ele urmeaza sa fie inchisa in mod permanent, desi compania a promovat-o intens cu ceva vreme in urma pentru utilizatorii sai.

Facebook a anuntat in mod oficial inchiderea aplicatiei Groups, care le permite utilizatorilor sa acceseze grupurile Facebook existente in cadrul retelei de socializare. Grupurile Facebook sunt una dintre functiile cele mai utilizate ale retelei de socializare Facebook, sute de milioane de oameni folosindu-le in fiecare zi pentru a purta diverse discutii, sau a partaja diverse tipuri de continut, insa se pare ca aplicatia este inutila.

Facebook a lansat-o pentru a simplifica accesul la grupurile de conversatii, insa acum pare sa considere ca lumea nu mai este suficient de interesata de ea. De ce ar considera cei de la Facebook asta e greu de spus, mai ales ca stim cat de importante sunt grupurile de conversatii si cat de utile sunt ele pentru partajarea de informatii importante, aplicatia dedicata fiind extrem de utila pentru multe persoane.

Facebook anunta inchiderea unei noi aplicatii

Facebook inchidere aplicatii

Facebook sustine ca aplicatia Groups va deveni inactiva incepand cu data de 1 septembrie, deci pana atunci utilizatorii o vor mai putea folosi fara probleme. Toata functionalitatea pe care aplicatia Facebook Groups o ofera in momentul de fata urmeaza sa fie oferita prin intermediul aplicatiei principale, asa ca oamenii vor folosi o aplicatie mai putin pentru o sectiune importanta a Facebook.

Facebook a implementat foarte multe functii in aplicatia sa principala, atat de multe incat aceasta a inceput sa si functioneze destul de greu in comparatie cu ceea ce spera oamenii. Includerea acestor functii va ingreuna si mai mult utilizarea aplicatiei Facebook, insa asta conteaza mai putin pentru companie deoarece ea vrea sa consolideze baza de utilizatori a aplicatiei principale cu oameni care poate nu o mai accesau.

Facebook are 1.3 miliarde de utilizatori care-i acceseaza platforma de pe terminale mobile, cifra fiind una considerabila, chiar daca aplicatiile nu sunt grozave. Cu aceasta schimbare cei de la Facebook vor mai reduce totusi numarul de aplicatii necesare pentru a-i folosi toate serviciile din platforma, asa ca probabil vor exista persoane care vor aprecia ceea ce va fi oferit in schimb prin intermediul aplicatiei principale a companiei.