Facebook afiseaza mai des Postarile Politicienilor

Facebook va promova mai des postarile politicienilor in News Feed-ul utilizatorilor, incercand sa conecteze oamenii mai des cu mediul politic.

Facebook a inceput sa testeze o noua functie pentru reteaua sa de socializate, aceasta avand menirea de a le arata utilizatorilor mai des mesajele publicate de catre politicieni. Vorbim aici despre postarile publicate de catre politicienii care se afla in preajma locatiei din care folosim Facebook, compania de socializare afisand si mesajele celor pe care nu ii urmarit, posibil si de la cei pe care nu ii suportam.

Facebook spune ca deocamdata testeaza noua functie pentru ca nu se stie ce fel de reactie vor avea multe persoane cand vor vedea postarile oamenilor pe care nu-i suporta, sau ii urasc. Ideea celor de la Facebook este una destul de buna, insa exista cateva subiecte care ar trebuie evitate chiar si de catre compania de socializare, iar politica este unul care naste pasiuni extrem de puternice in oameni.

Facebook sustine ca testeaza aceasta functie pentru a creste implicarea utilizatorilor in probleme civice, sau politice, iar asta s-ar putea intampla. Daca Facebook  afiseaza mesajele politicienilor unui numar suficient de mare de persoane, exista posibilitatea ca mai multi sa se implice pentru, sau impotriva, initiativele/lor pe care politicienii intentioneaza sa le lanseze, sau le au deja lansate.

Facebook afiseaza mai des postarile politicienilor

Facebook afiseaza Postarile PoliticienilorFacebook sustine ca le va face publicitate gratuita politicienilor doar o singura data pe saptamana, cel putin deocamdata, pentru ca promovarea ar putea fi extinsa. Conditia pentru ca aceasta functie sa fie activata pentru un utilizator al Facebook este ca persoana respectiva sa urmareasca macar un politician cu o functie publica in zona in care persoanele se afla, deci nu toata lumea va vedea postarile.

Facebook a fost criticata intens anul trecut pentru ca s-a implicat in alegerile prezidentiale si indirect l-ar fi ajutat pe Donald Trump sa fie ales in functia de Presedinte al SUA. Desigur ca reprezentatii retelei de socializare au negat totul si nu vor confirma vreodata ca s-au implicat in vreun tip de alegeri politice, insa aceasta functie ar putea ajuta foarte mult politicienii care nu au parte de promovare pe Facebook.

“We are testing a new civic engagement feature that shows people on Facebook the top posts from their elected officials. Our goal is to give people a simple way to learn about what’s happening at all levels of their government.”

Facebook testeaza deocamdata functia numai in SUA, insa cu siguranta o va extinde si in alte tari, iar daca ea va avea succes, atunci va fi lansata la nivel global. Nimeni nu stie cat ar putea dura procesul de testare pentru a se vedea daca functia merita intr-adevar lansata la nivel international, dar Facebook pare sa aiba planuril destul de mari cu privire la implicarea sa in politica locala, nationala, sau globala.