Samsung – Vicepresedintele Risca 12 Ani de Inchisoare

Samsung a fost acum cateva luni in mijlocul unui imens scandal deoarece vicepresedintele consiliului de administratie, Lee Jae-yong, a fost arestat de catre autoritati. El este acuzat de evaziune fiscala, dare de mita si alte infractiuni, iar acum procurorii din Coreea de Sud cer o pedeapsa de 12 ani de inchisoare pentru cel care este vicepresedintele al consiliului de administratie si care este mostenitorul imperiului Samsung.

Samsung a ramas fara vicepresedintele consiliului de adminsitratie inca din luna februarie, el fiind inchis de atunci si pana in prezent, iar procurorii se pregatesc de decizia judecatorilor. Procesul in prima faza de judecata s-a incheiat in cursul acestei zile si o hotarare este asteptata pe data de 25 august, la doar doua zile dupa ce Samsung va prezenta Samsung Galaxy Note 8 pentru lumea intreaga direct din New York.

Samsung – vicepresedintele risca 12 ani de inchisoare

Samsung Vicepresedintele Risca 12 Ani Inchisoare

Samsung nu a fost afectata de catre acest scandal si de arestarea vicepresedintele consiliului sau de administratie, in ciuda tuturor opiniilor analistilor. Lee Jae-yong nu este primul membru al familiei sale care se afla la conducerea Samsung cand trece printr-un proces de acest gen, insa este primul arestat de catre autoritati, perioada petrecuta in inchisoare fiind una record pentru intreaga familie.

Samsung a trecut prin scandaluri similare in trecut, cand tatal lui Lee Jae-yong a fost condamnat chiar pentru infractiuni similare, dar a fost salvat de presedintele Coree de Sud. Acum e putin probabil ca Lee Jae-yong sa scape de pedeapsa daca va fi condamnat, as ca ar urma sa fie primul membru al familiei sale care va si executa o pedeapsa cu inchisoarea data pentru comiterea unor infractiuni.

“South Korean prosecutors are seeking a 12-year jail sentence for Samsung Electronics vice-chairman Lee Jae-yong. Mr Lee is facing charges over his alleged role in a bribery scandal which led to the ousting of the ex-President Park Guen-hye. He has been in prison since February over the scandal, but denies any wrongdoing.”