Google Maps – Multe Functii noi Anuntate

Google Maps va avea foarte multe functii noi si importante implementate in perioad aurmatoare, ele fiind descoperite deja intr-o versiune beta a aplicatiei.

Google Maps este cea mai mare platforma de navigare ghidata de pe planeta, iar compania Google pregateste o serie de schimbari extrem de importante pentru utilizatorii sai. Acestea au fost descoperite deocamdata in versiunea beta pentru Android a aplicatiei Google Maps, insa ele urmeaza sa fie disponibile in curand inclusiv in versiunea pentru iPhone, dar numai daca vor fi 100% pregatite pentru asta.

Google Maps cu intrebari si raspunsuri despre locatii

Google Maps va introduce in primul rand o sectiune speciala in aplicatie care le va permite utilizatorilor sa puna intrebari in legatura cu anumite locatii de care sunt interesati. Acestia vor selecta locatia pe harta, iar in meniul de optiuni pentru ea vor avea posibilitatea de a pune intrebari despre acea locatie, iar alti utilizatori ai platformei Google Maps vor putea raspunde pentru a-i lamuri in legatura cu ceea ce ii intereseaza.

google maps functii noi intrebari raspunsuri

Google Maps va afisa acolo inclusiv alte intrebari puse de catre alti utilizatori, deci vom putea citi raspunsuri direct pentru ceea ce ne intereseaza fara a mai intreba. Problema cu acest sistem este ca nu se stie cine va primi vreo notificare pentru intrebarile noastre, asa ca ar putea dura ceva timp pana cand cineva ar putea raspunde la o intrebare pusa pentru o locatie existenta in Google Maps.

Google Maps cu sistem picture-in-picture

Google Maps va avea inclusiv un sistem picture-in-picture integrata o data cu lansarea Android O, actualizarea extinzand suportul pentru aplicatii. Practic, aplicatia Google Maps va putea fi minimizata intr-o fereastra de catre utilizatori pentrua fi vizibila peste alte aplicatii pe care ei le au deschise, deci informatiile de navigatie nu vor disparea din atentia utilizatorilor in timp ce acestia navigheaza pe internet, sau scriu mesaje.

google maps functii noi picture in picture

Google Maps nu are deocamdata functia implementata 100% corect pentru ca e ase afla in stadiile incipiente ale procesului de dezvoltare, deci va fi pregatita la un moment dat. Avand in vedere ca iOS nu permite folosirea aplicatiilor intr-un asemenea mod pe iPhone, nu trebuie sa ne asteptam ca aceasta functie a Google Maps sa ajunga si pe telefoanele mobile ale Apple prea curand.

Google Maps cu statistici lunare despre distantele parcurse

Google Maps va avea deasemenea o noua sectiune in care va afisa informatii privind distantele parcurse de catre noi in timp ce am folosit sistemul de navigare ghidata la volan. Google Maps are aceasta noua functie activata in mod nativ pentru utilizatorii aplicatiei, deci toate aceste informatii vor fi catalogate chiar din momentul in care actualizarea este instalata si aplicatia folosita.

google maps functii noi statistici

Google Maps va afisa intr-un meniu special inforamtii privind numarul de calatorii facute de catre noi folosind sistemul de navigare ghidata. Mai mult decat atat, vom vedea informatii privind viteza medie de rulare a masinii in timpul navigarii cu Google Maps, timpul petrecut in traficl, timpul pe care nu l-am pierdut in trafic multumita indicatiilor aplicatiei, dar si timpul total calculat intre ultimele 2.

Google Maps va avea toate aceste noutati disponibile in viitor, probabil implementate segmentat de catre compania Google, asa ca ramane de vazut cat va dura pana cand vor fi gata.

4 COMENTARII

  1. Aștept google maps sa afișeze traseul selectat în lockscreen la fel cum apare maps de la Apple. Nu știu în ce masura o sa se realizeze, dar este foarte important acest lucru.

  2. In ultima perioada am gasit drumuri noi, pe care Google maps nu le are, iar Apple maps le are. Deja au trecut 3 saptamani de cand este deschis drumul nou traficului, dar google maps inca nu stie 🙂 , folosesc si Google maps si Apple maps concomitent, ca sa vad traseele oferite de cele doua, dar incet incet si Apple maps devine bun de folosire. Ce are apple maps in plus fata de Google maps, daca undeva in strainatate sunt lucrari pe drum afiseaza si data finalizarii lucrarii, asta in tarile mai dezvoltate, insa Google maps inca este mai exact cu afisarea traficului, poate pe viitor daca vor fii mai multi utilizatori Apple maps va fii mai exact si in acest aspect

  3. Cody, si eu m-as bucura, dar cred ca acest lucru nu va fii prea curand pe Iphone, in Google maps pe Android poti seta sa-ti afiseze harta doar cand trebuie sa schimbi directia, este cam acelasi lucru ca la Iphone cu lockscreen, dar asta nu este oferit si in Google maps pentru IOS.