iPhone 8 Creste Profitul Partenerilor Apple

iPhone 8 a adus incasari in crestere pentru partenerii companiei Apple multumita comenzilor pentru componente, dar si asamblarea noilor smartphone-uri.

iPhone 8 este in plin proces de productie, impreuna cu iPhone 7S, iar asta inseamna ca ale lor componente au fost fabricate inca de acum cateva saptamani si sunt inca in productie. Din moment ce procesul de fabricare al iPhone 8 si iPhone 7S este la “turatie maxima”, partenerii companiei Apple raporteaza incasari serioase multumita tuturor componentelor pe care le-au livrat pana in prezent.

iPhone 8 este asamblat de catre Foxconn, care a raportat incasari de 10.62 miliarde de dolari pentru T2 2017, mai mici decat in T1 2017, dar mai mari decat in T2 2016. Asta este perfect normal, deoarece pentru Apple a inceput sa lucreze abia din iunie, ultima luna din trimestru, asa ca iPhone 8 a avut un impact asupra incasarilor, dar deocamdata nu este colosal, asa cum se va intampla in lunile urmatoare.

iPhone 8 are noul chip A11 fabricat de catre cei de la TSMC, productia acestei componente incepand din iunie, iar compania a anuntat deja o crestere a incasarilor. TSMC este unul dintre cei mai importanti parteneri ai companiei Apple, iar in cazul sau incasarile au fost anuntate in crestere acum cateva saptamani, cu aproximativ 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iPhone 8 contribuind serios la asta.

iPhone 8 creste profitul partenerilor Apple

iPhone 8 profitul parteneri apple

iPhone 8 are componente produse de catre zeci de companii, intr-o forma sau alta a procesului de fabricatie, in 19 dintre cele monitorizate au inregistrat cresteri ale incasarilor. De la TPK Holding si pana la Pegatron noile iPhone 8 si iPhone 7S au reusit sa aduca venituri substantiale pentru companii asiatice care depind de produse de acest gen pentru a putea supravietui intr-o zona cu multi concurenti.

iPhone 8 genereaza in general cresteri ale valorii companiilor partenere ale Apple prin intermediul fluctuatiilor valorii actiunilor vandute pe bursa. Fiecare zvon bun, sau rau, despre iPhone 8 afecteaza intr-un fel sau altul inclusiv partenerii companiei APple, iar recent s-a vazut cum pretul actiunilor Foxconn a crescut cu peste 10% dupa ce s-a anuntat ca productia pentru noul smartphone a inceput.

“Taiwan’s major tech companies all reported revenue increases in July, the eighth consecutive month of rises, as the Apple suppliers benefited from strong sales of iPads and Macbooks as well as recognizing sales from components for the new iPhone. Nine Apple suppliers on the NAR’s watchlist together generated 9.7% more revenue in July than a year ago, with five of them posting double-digit growth from the year-ago period.”

iPhone 8 va scoate miliarde peste miliarde de dolari din conturile companiei Apple inainte de a ajunge efectiv in magazine, insa va genera de 3 – 4 ori mai mult dupa ce va fi lansat. iPhone 8 intra pratic in categoria normala a a smartphone-urilor Apple, din acest punct de vedere, deoarece exact acelasi lucru se intampla in fiecare an atat pentru cei din Cupertino, cat si pentru partenerii americanilor.

iPhone 8 va fi prezentat in septembrie, lansarea fiind programata de catre cei de la Apple in aceeasi luna.