WhatsApp, Facebook Messenger – Activeaza Acum aceasta Functie!

WhatsApp si Facebook Messenger au functii de criptare pentru mesaje pe care foarte putini utilizatori le folosesc in conversatiile purtate zilnic.

WhatsApp si Facebook Messenger sunt cele mai mari platforme de mesagerie de pe planeta, ele fiind folosite, in total, de peste 2 miliarde de persoane de pe planeta. WhatsApp si Facebook Messenger sunt detinute ambele de catre compania Facebook, astfel ca vorbim despre platforme care au implementate cele mai nou tehnologii in materiel de mesagerie, iar toti utilizatorii se pot bucura de ele chiar in acest moment.

WhatsApp si Facebook Messenger au si functii avansate de securitate care permit criptarea mesajelor trimise de catre ei, insa din pacate nu toata lumea le activeaza in mod corect. Mai exact, conform unui studiu recent, doar 14% dintre cei care folosesc, WhatsApp, Facebook Messenger si Viber activeaza complet functia pentru criptarea mesajelor, cifra fiind foarte mica, pentru ca vorbim despre peste 2 miliarde de utilizatori.

WhatsApp si Facebook Messenger isi lasa practic orice conversatie vulnerabilia in fata celor care doresc sa le intercepteze, iar asta pentru ca nu au activat complet functia de criptare. WhatsApp si Facebook Messenger au ambele functii avansate pentru criptare disponibile pentru toata lumea, dar ele trebuie activate de catre utilizatori pentru a putea fi folosite, lucru care, din pacate, nu este facut asa cum trebuie.

WhatsApp, Facebook Messenger – activeaza acum aceasta functie de securitate

WhatsApp Facebook Messenger Activeaza Functie!

WhatsApp si Facebook Messenger au, teoretic, functii de criptare automata a mesajelor, insa realitatea este ca fiecare conversatie trebuie criptata separat de catre utilizatori. Acestia au optiunea de a face asta pentru fiecare conversatie WhatsApp si Facebook Messenger, dar numai daca se folosesc de optiune, lucru pe care multi il ignora atunci cand fac conversatii in mod obisnuit zilnic.

WhatsApp si Facebook Messenger sunt cele mai atacate platforme de mesagerie de catre hackeri din cauza numarului foarte mare de utilizatori care le folosesc. Foarte multi utilizeaza retelele Wi-Fi Publice pentru a vorbim prin WhatsApp si Facebook Messenger, majoritatea putand fi sparge usor, asa ca toate mesajele lor pot fi interceptate de oricine fara probleme, daca nu activeaza functiile de criptare.

“It is possible that a malicious third party or man-in-the middle attacker can eavesdrop on their conversations. This could be done by the service provider or by a hacker who is able to get into the middle of your conversation (such as at a wireless hotspot) and is known as a “man-in-the-middle” attack in the security community.”

WhatsApp si Facebook Messenger au, teoretic, sisteme de criptare atat de avansate, incat nici macar companiile creatoare nu pot citi mesajele din serverele lor. Desigur ca realitatea nu o stie nimeni si ca WhatsApp sau Facebooka ar putea citi mesajele trimise prin platformele lor, dar asta e greu de spus daca vom afla vreodata, asa ca intre timp va trebui sa ramanem cu convingerea ca ele sunt criptate.

WhatsApp si Facebook Messenger au functiile de criptare disponibile fie in meniurile de setari, fie direct in conversatiile pe care le aveti