Apple Watch 3 – cum va Functiona Conectivitate 4G

Apple Watch 3 urmeaza sa fie lansat de catre compania Apple impreuna cu iPhone 8, conform unor informatii aparute saptamana aceasta cu privire la viitorul smartwatch Apple. Astazi noi informatii confirma ceea ce unii speculau deja de cateva zile, mai exact faptul ca Apple Watch 3 nu va avea o cartela SIM introdusa in carcasa sa, ci ca Apple va folosi un eSIM pentru a permite conectarea la operatorii de telefonie mobila.

Apple Watch 3 va folosi un eSIM pentru ca este mai simplu pentru toata lumea, dar si pentru ca nu exista loc pentru includerea unui conector standard pentru cartele SIM. Apple a inceput sa foloseasca cartele eSIM inca de anul trecut cu iPad Pro, incluzand in aceste produse asa-numite cartele Apple SIM, dar un port SIM standard a fost mentinut pentru a oferi conectivitate operatorilor care nu au suport pentru ea.

Apple Watch 3 – cum va functiona conectivitate 4G

Apple Watch 3 conectivitate 4g

Apple Watch 3, desi va avea eSIM integrat, nu va fi capabil sa faca apeluri telefonice, conectivitatea 4G urmand a fi limitata doar la posibilitatea de a se conecta la internet. Exista posibilitatea ca Apple Watch 3 sa faca singur apeluri VoIP prin FaceTime, sau diverse aplicatii, dar e improbabil ca el sa poata face singur si apeluri telefonice, alte smartwatch-uri concurente oferind asemenea functii.

Apple Watch 3 este asteptat “cu sufletul la gura” de foarte multi fani Apple deoarece urmeaza sa ofere in sfarsit independenta fata de iPhone din multe puncte de vedere. Problema este ca Apple Watch 3 va fi limitat la operatorii care au suport pentru Apple SIM si ca pretul de vanzare ar putea fi cu mult mai mare fata de cel al actualelor modele, lucru pe care mai nimeni nu si-l doreste de la un asemenea produs.

“This has two benefits: (1) negotiations with mobile operators will be more simple and the chances of cooperation with mobile operators will improve; and (2) 3G connectivity can be scrapped, simplifying the antenna design and facilitating internal design. However, we think there is a chance that users may use LTE Apple Watch to access VoIP services, such as FaceTime and Skype.”

10 COMENTARII

  1. Watch series 2 la 10 luni dupa achizitie dupa 4 zile de activitate in apa duclce face boot loop si se incinge cand este la incarcat :), lasat sa se descarce complet a pornit singur in momentu in care l-am pus la incarcat si arata 24% acm.

  2. Nu este zi sa nu ma amuz pe idevice.ro.Unii sunt fani apple,bravo lor dar…SRB e Guru.Ma tem ca Steve Jobs s a reincarnat in SRB.:))