Barclays – prima Banca a Implementat Plati Mobile cu Siri

Barclays este una dintre cele mai mari institutii financiare din lume, iar clientii care ii folosesc serviciile bancare au acum posibilitatea de a utiliza Siri pentru a face plati mobile. Vorbim aici despre o actualizare pentru aplicatia mobila pe care cei de la Barclays o au, aceasta oferind in momentul de fata posibilitatea de a ii da comenzi asistentului personal Siri pentru a transfera bani catre orice persoana.

Barclays a implementat abia acum ceea ce Apple ofera inca din momentul in care iOS 10 a fost lansat pentru iPhone si iPad, API-urile existand pentru Siri din acel moment. Desi Barclays face o implementare tarzie pentru aceasta functionalitate, acum clientii ii pot spune asistentului Siri sa-i transfere bani unei persoane, iar aplicatia va face imediat asta, totul fiind extrem de simplu de realizat.

Barclays – prima banca a implementat plati mobile cu Siri

barclays banca plati mobile siri

Barclays va permite efectuarea de plati mobile prin intermediul Siri doar pentru persoanele catre care am mai trimis bani, sau care sunt listate in adresa de contacte si exista o corespondenta in aplicatie. Barclays nu va permite trimiterea de bani catre persoane care nu au mai primit bani de la noi, asa ca daca telefonul este furat, hotul nu va putea trimite bani din contul nostru spre contul sau cat are terminalul.

Barclays impune, desigur, inclusiv autorizarea platilor cu Touch ID si exista limite pentru tranzactii care pot fi facute zilnic, asa ca teoretic sistemul ar trebui sa fie unul foarte sigur. Avand in vedere numeroasele probleme care pot aparea pentru sistemele de acest gen, e de inteles de ce banci precum Barclays, altele neavand deaocamdata planuri publice pentru a oferi asemenea functii in aplicatii.

“Customers can opt into Siri payments in Barclays Mobile Banking via the Siri ‘What’s new’ screen or by visiting ‘Manage payments’ under the More menu (where they can also update their Siri settings anytime).”