Inlocuirea Ecranului unui Smartphone iti poate aduce Virusi

Inlocuirea ecranului unui smartphone este o operatiune prin care mai nimeni nu doreste sa treaca, in principal din cauza costurilor mari cu privire la componentele pentru telefoanele inteligente. In mod normal inlocuirea ecranului unui smartphone ar trebui sa se faca fara probleme, insa cercetatori din Israel au descoperit faptul ca un smartphone poate fi compromis prin simpla schimbare a ecranului crapat.

Cercetatorii au reusit sa infecteze un smartphone Android cu virusi, dovada in clipul video de mai jos, printr-o procedura de inlocuire a unui ecran. Ei au folosit un chip conectat la ecran care a exploatat sistemul de operare din smartphone in momentul in care ecranul a fost montat si conectat la placa de baza, iar de aici incolo ei au putut face orice cu dispozitivul pe care l-au compromis in cadrul acestui proces.

Inlocuirea ecranului unui smartphone iti poate aduce virusi

In smartphone-ul compromis puteau fi transferate orice fel de date la fel de usor precum puteau fi copiate in el, iar instalarea de aplicatii se facea la fel de usor precum din Google Play. Malware-ul din smartphone monitoriza inclusiv deblocarile si blocarile, plus tiparele pentru acestea, putea inlocui adresele URL introduse de catre utilizator, ii poate face poze acestuia in timp ce-si foloseste telefonul si nu doar atat.

Componentele necesare pentru a putea exploata un smartphone intr-un asemenea mod costa doar 10$ intr-un magazin de profil, asa ca vorbim despre o metoda simpla de a sparge orice smartphone Android. Nu doar smartphone-urile Android pot fi sparte in acest mod, telefoanele iPhone fiind la fel de vulnerabile, iar totul fara ca utilizatorul sa stie ca totul a fost facut in timpul schimbarii ecranului.

iPhone este un mod normal un telefon foarte sigur, insa cu exploit-urile potrivite, se pare ca orice service de telefoane mobile ii poate sparge sistemul de operare pentru a-l controla oricum doreste.