Prima Pagina Android Android Oreo – 2 Functii Importante luate din iOS

Android Oreo – 2 Functii Importante luate din iOS

Android Oreo fura 2 Functii importante ale iOS pentru ca Google are nevoie de un sistem de operare mai puternic si mai usor de actualizat.

Android Oreo este noua versiune a sistemului de operare Android, ea fiind lansata in cursul acestei zile de catre binecunoscuta companie americana Google. Vorbim despre o actualizare care nu poate fi instalata decat de catre un numar extrem de redus de utilizatori de smartphone-uri Android, cele Nexus si Google Pixel, restul utilizatorilor trebuind sa astepte actualizari pentru Android Oreo de la producatori.

Android Oreo vine totusi cu o posibila rezolvare pentru problema, iar aceasta este prima functie majora pe care o ia de la iOS sub denumirea Project Treble. Android Oreo are implementat un sistem care le permite smartphone-urilor Android sa isi actualizeze software-ul prin internet atunci cand o actualizare este lansata de catre compania Google, iOS avand aceasta functie disponibila de cativa ani de zile.

Android Oreo nu vine cu ceva nou aici, dar functia ar putea pune capat marii fragmentari in ceea ce priveste actualizarile software pentru smartphone si tablete. Practic, aceasta functie a Android Oreo ar permite actualizarea tuturor terminalelor Android cand un update este lansat de catre Google, fara ca utilizatorii sa astepte actualizarile separate de la producatori, 11 companii colaborand cu Google la proiect.

Android Oreo – 2 functii importante luate din iOS

android oreo functii importante ios

Android Oreo are si o alta schimbare majora preluata din iOS, deoarece Google blocheaza posibilitatea de a instala usor aplicatii din surse necunoscute. Daca pana acum Android pemitea acest lucru printr-o simpla modificare facuta din meniul de setari, incepand cu Android Oreo fiecare aplciatie instalata dintr-un magazin de aplicatii necunoscut va trebui sa aiba parte de permisiunea utilizatorului.

Android Oreo ar putea deveni extrem de enervant pentru foarte multa lume, insa cei de la Google nu prea mai au idei in a combate malware-ul care aajuns si in Google Play. Compania Google este de parere ca aceasta schimbare a Android Oreo ii va face pe utilizatori sa fie mai atenti la aplicatiile carora le acorda permisiuni dupa instalare in terminale, asa ca teoretic ar trebui sa fie si mult mai in siguranta.

Android Oreo avea nevoie de ceva vreme de schimbari de acest gen, insa ele nu sunt facute chiar asa cum ar trebui de catre companie Google pentru ca nu sunt gandite exact precum cele din iOS. Google a gandit sistemul de operare Android ca fiind unul deschis, iar asta ii impiedica posibilitatea de a face Android Oreo mult mai sigur si mai usor de actualizat, dar probabil in cativa ani vor aparea rezolvari si pentru asta.

 • Vicetone

  “incepand cu Android Oreo fiecare aplciatie instalata dintr-un
  magazin de aplicatii necunoscut va trebui sa aiba parte de permisiunea
  utilizatorului.”

  Extraordinar ce modificare.
  Deci va fi ca pe multe telefoane cu Android modificat unde la fel iti cere permisiunea de fiecare data.
  Va dati seama ce greu va fi acum sa instalezi pe Android aplicatii din alte surse. Si evervant, foarte foarte enervant.

  “Android Oreo ar putea deveni extrem de enervant pentru foarte multa
  lume, insa cei de la Google nu prea mai au idei in a combate malware-ul
  care aajuns si in Google Play.”

  Juri tu ca asa este?
  Enervanta este incercarea ta foarte slaba de a prezenta negativ lucruri care nu sunt negative sau rele si de sugera lucruri pe care nu poti sa le dovedesti.

  “Android ca fiind unul deschis, iar asta ii impiedica posibilitatea de a face
  Android Oreo mult mai sigur si mai usor de actualizat, dar probabil in
  cativa ani vor aparea rezolvari si pentru asta.”

  Sa mori tu ca nu poate Google ca asa zici tu.
  Poate le trimiti CV-ul, vad ca esti extrem de competent, in special cu limba romana.
  Oricum sigur ii rezolvi tu pa astia de la Google care saracii nu se descurca.

  Si eu nu vad in articol care sunt acele functii important luate de la iOS.
  Nici nu intelegi ce este Project Treble care implica schimbarea arhitecturii Android, separând framework-ul de bază Android OS de softul low level al producătorilor hardware(practic modificarile in plus pe care acestia le fac). Până
  acum companiile producătoare ar fi trebuit să ofere software actualizat la fiecare framework Android OS(adica sa rescrie totul de la inceput de fiecare data). În schimb, prin Treble fiecare producător poate actualiza “miezul” Android OS, fără să se atingă de software-ul low level deci in special actualizarile de la Android x.0.0 la x.0.1 vor fi mult mai simple.
  Iti recomad sa citesti chestiile acestea pe niste bloguri tech serioase daca nu te descurci.

 • Vlad

  Este un site pro Apple, nu te poți aștepta la mai mult de aici (mai nou daca actualizezi softul prin internet ai copiat Apple, chiar daca android a fost primul soft cu actualizare over the air), păcat că nu își dă seama că daca android este un soft open source asta nu îl face mai vulnerabil…ci mai sigur deoarece vulnerabilitățile sunt descoperite mai ușor prin intermediul hackerilor “buni”, un search pe Xda la secțiunea de android software hacking ca sa își dă seama că Google este ajutata pentru a face softul sigur, rata de rezolvare a vulnerabilităților este mai mare la Google decât Apple ca sa nu mai zic că problemele critice sunt rezolvate rapid și lansate ca update de securitate (pe care toți îl primesc ,nu contează că este Samsung sau pixel ), este normal ca android sa fie atacat mult mai puternic fata de iOS datorita nr. mare de smartphone-uri cu android, sunt curios daca zaone își dă seama că atâta timp cât există jailbreak iOS nu este sigur deoarece acest jailbreak este făcut prin intermediul infectării iOS-ului cu un malware care se folosește de vulnerabilitatea x ca să îl schimbe în ceva ce Apple nu permite (gen customizare ,instalare din afara app store, schimbări de funcționalitate…etc.) vulnerabilitatea de acest gen intra la categoria “probleme critice”, cand o vulnerabilitate permite schimbarea iOS la 90° nu înseamna că este mai sigur decât android(eu nu am auzit de o asemenea chestie pe android…jailbreak nu este aceeași chestie cu root-ul)..parca apăruse poze cu vedete pe internet cand hackerii și-au pus ochii pe iOS, orice soft se poate sparge (doar este soft), contează rapiditatea producătorilor sa depisteze problemele de acest gen deoarece nu exista soft 100% sigur.

 • sawrl

  atat poate el…curand cred ca am sa renunt la vizitarea acestui site… sa nu mai mentionez ca el de fapt nu cred ca a inteles exact care cum sta treaba in 8.0 referitor la update-uri 🙂

 • andrei

  fantastic comentariu! tare!

 • aldea adam

  nu baieti, acesta este un blog instigator, asa isi castiga asta banii.

 • Viorel Predatorul

  Project Treble este un avans major în arhitectura Android! Primii pași au fost făcuți de prin 2015 de la Android 5.0, dar se pare că acum Google a definitivat lucrarea.
  În felul ăsta, adio update-uri lente pe Android. Abia de acum încolo se va putea discuta de rata de adopție ios vs rata de adopție Android.
  Bravo Google !

 • Marian Dragomir

  Vise de mocofani ………. Android este si va ramane o mare varza, pt ca asa e conceput sa fie. In special pe Samsung , unde se stie ca are virusi la greu . Macar chinezul cere 300€ pe petardele cu android , nu ca nesimtitii samsung …

 • real

  Zaone
  samsung are chestia asta de vreo cativa ani.
  softul instalat pe calculator iti da posibilitatea sa ii faci update sau sa reinstalezi softul daca cumva ramane in bootloop.
  kies si smarty switch.
  e destul sa bagi modelul si s/n si se descarca.
  partea proasta e ca nu stiu multi de asta si cand au probleme merg direct in service.

 • real

  cit despre tineTroll , numai de bine.