iPhone 8 – Avans Tehnologic Major in fata Android

iPhone 8 va avea un avans tehnologic major in fata smartphone-urilor Android multumita sistemului de recunoastere faciala Face ID implementat in terminal.

iPhone 8 va avea tehnologii care il vor pune cu cel putin 2 ani in fata smartphone-urilor Android concurente, iar totul multumita ingeniozitatii companiei Apple. Informatia vine de la un analist asiatic care urmareste piata globala a smartphone-urilor, el afirmand ca cel putin in cazul sistemului de recunoastere faciala Face ID, iPhone 8 va avea un avans de 2 ani in fata Qualcomm si a sistemului sau.

iPhone 8 va avea Face ID pentru recunoastere faciala, insa Samsung, HTC, Huawei si alti producatori Android asteapta o solutie similara dezvoltata de catre Qualcomm. Conform acestui analist, cei de la Qualcomm inca mai au nevoie de cel putin 2 ani pentru a dezvolta un software la fel de bun precum Face ID din iPhone 8, iar afirmatia este una foarte interesanta, dar si extrem de importanta in intregul context.

iPhone 8 va fi primul smartphone care va avea implementat un sistem de recunoastere faciala cu adevarat util, iar producatorii Android asteapta sa vada cum va fi primit de catre clienti. Face ID pentru iPhone 8 este gandit pentru a inlocui Touch ID in produsele companiei Apple, dar competitorii celor din Cupertino nu sunt deocamdata convinsi ca aceasta solutie este mai eficienta decat un cititor de amprente.

iPhone 8 – avans tehnologic major in fata Android

iPhone 8 Avans Tehnologic Android

iPhone 8 va avea practic un avans la fel de mare precum Touch ID in cazul iPhone 5S, atunci competitorii Apple avand nevoie de peste 1 an pentru a oferi solutii similare care sa fi functioneze bine. Acum cu iPhone 8 Apple face exact acelasi lucru, iar noua camera 3D va fi la baza acestei schimbari, dar ea este doar jumatate din revolutie, deoarece software-ul pentru analizarea fetei si recunoastere este cealalta jumatate.

iPhone 8 doar cu o camera 3D n-ar fi oferit un sistem de recunoastere faciala mai bun decat cel al Android, care poate fi pacalit cu o simpla poza. iPhone 8 va nu va fi asa usor de pacalit pentru recunoastere faciala, dar in plus va oferi functionalitatea Face ID inclusiv pe intuneric, altfel utilizatorii ar ramane fara optiunea de a isi debloca biometric dispozitivele in aceasta situatie, daca Touch ID va fi eliminat.

“So while Qualcomm is the most engaged company in the R&D of 3D sensing for the Android camp, we are conservative as regards progress toward significant shipments and don’t see it happening until 2019F.”

iPhone 8 va reprezenta o noua revolutie pentru lumea smartphone multumita acestui sistem de recunoastere faciala Face ID, pentru ca restul functiilor sale “noi” exista in terminalele Android de ani de zile. Apple trebuia totusi sa vina cu ceva nou si important pentru iPhone 8 din moment ce abia acum isi ajunge din urma concurenta, iar recunoasterea faciala va fi cheia, dar numai daca va functiona intr-adevar atat de bine precum ne spun zvonurile.