iOS 11 – Apple Explica Noua Voce a Siri

iOS 11 va aduce pentru utilizatorii iPhone si iPad o noua voce pentru asistentul personal Siri, compania Apple anuntand acest lucru in cursul lunii iunie. Vorbim aici despre o noua voce feminina pentru Siri, iOS 11 avand deja totul pregatit pentru ca utilizatorii sa se poata bucura de o interactiune mult mai naturala cu asistentul personal al companiei Apple, acesta fiind obiectivul americanilor.

iOS 11 va avea pentru Siri o voce noua aleasa din sute de candidate testate de catre compania Apple pentru a schimba personalitatea asistentului personal. Inginerii companiei Appel sustin ca aceasta schimbare din iOS 11 pentru Siri are menirea de a imbunatati naturaletea, personalitatea si expresivitatea asistentului personal, deci de a ne genera impresia ca discutam cu un om, nu cu un program.

iOS 11 – Apple explica noua voce a Siri

ios 11 apple voce siri

iOS 11 are deja aceasta voce disponibila pentru cei care testeaza sistemul de operare in versiune beta, asa ca unii dintre fanii Apple au avut ocazia de a experimenta schimbarea. Cei de la Apple au inregistrat nu mai putin de 20 de ore de conversatii cu femeia a carei voce va “da viata” asistentului personal Siri incepand din toamna acestui an, asa ca totul este pregatit pentru a fi lansat de catre Apple.

iOS 11 va fi lansat in cursul lunii septembrie de catre compania Apple, iar asta inseamna ca incepand de atunci vom putea experimenta tot ceea ce aduce el nou. Vocea ar trebui sa fie una care sa diferentieze Siri in fata competitorilor din platforma Android, iar cu iOS 11 compania Apple va aduce si alte schimbari majore pentru utilizatorii iPhone si iPad, despre care v-am vorbit in repetate randuri.

“For iOS 11, we chose a new female voice talent with the goal of improving the naturalness, personality, and expressivity of Siri’s voice. We evaluated hundreds of candidates before choosing the best one. Then, we recorded over 20 hours of speech and built a new TTS voice using the new deep learning based TTS technology. As a result, the new US English Siri voice sounds better than ever. Table 1 contains a few examples of the Siri deep learning -based voices in iOS 11 and 10 compared to a traditional unit selection voice in iOS 9.”