iPhone si Apple au Utilizatori Extrem de Loiali

iPhone are utilizatori extrem de loiali conform unui studiu recent facut in SUA, insa acest lucru era oricum cunoscut deja de catre foarte multi dintre cei care urmaresc evolutia Apple. De ani de zile se spune constant ca fanii iPhone sunt cei mai loiali dintre toti oamenii care cumpara smartphone-uri, compania Apple profitand de acest lucru pentru a genera anual vanzari de sute de milioane de telefoane.

iPhone are o rata de loialitate de 79% in randul utilizatorilor, compania Apple putandu-se lauda din nou cu faptul ca stie cum sa isi faca trei sferturi dintre clienti foarte loiali. Procentul este unul foarte mare in comparatie cu ceea ce se ofera pentru Samsung, in cazul coreenilor nivelul de loialitate fiind de 63%, deci iPhone ramane in continuare rege in ceea ce priveste loialitatea in piata smartphone.

iPhone si Apple au Utilizatori Extrem de Loiali

iphone apple utilizatori loiali

iPhone are un grad de loialitate in randul clientilor care este de 2 ori mai mare decat cel al LG, dar asta este perfect normal in acest punct. In ceea ce priveste numarul de telefoane detinute de-a lungul vietii, jumatate dintre participantii la studiu au avut 4 modele ale iPhone, in timp ce 28% au avut macar 5 modele si 17% macar 6 modele, 15% spunand ca au detinut doar un singur iPhone in toata viata lor.

iPhone are si un procent de 70% dintre fani care nu se gandesc sa cumpere vreun alt smartphone vreodata, 67% din total considerand ca acesta este cel mai bun smartphone de pe piata. Practic, desi Apple nu implementeaza chiar tot ceea ce isi doresc ai sai fani, ea se bucura tot timpul de loialitatea fanilor, iar asta se intampla de ani si ani de zile cu sanse foarte mici de a se schimba in vreun mod negativ.

“The survey of 2,117 U.S.-based adults found 79 percent of those identified as iPhone owners said they would upgrade to another iPhone, a higher loyalty percentage than Samsung’s 63 percent and LG’s 39 percent. For those switching over to iPhone, 10 percent of Samsung owners said they would change over for their next purchase, with 13 percent of LG device owners saying they would do the same. “