Apple – cat de Bun este Sistemul Autonom pentru Masini ?

Apple a renuntat la “visul” de a dezvolta o masina electrica si autonoma, asa ca acum e concentreaza mai serios pe a dezvolta un sistem autonom pentru automobile. Vorbim despre un sistem care ar urma sa fie vandut unor producatori de automobile pentru implementare in diverse masini, cei de la Apple fiind un furnizor de produse si nu un producator de automobile, asa cum s-a crezut initial.

Apple a investit foarte multi bani in dezvoltarea acestei tehnologii, insa conform unor persoane care au avut ocazia de a o vedea in functiune, ea este cu trei ani in urma fata de ceea ce are Google. Da, ati citit bine, tehnologiile celor de la Apple sunt cu trei ani in urma fata de ceea ce are Google in momentul de fata, iar diferenta pare sa fie foarte mare, mai ales ca Apple lucreaza la aceasta tehnologie de cativa ani deja.

Apple – cat de Bun este Sistemul Autonom pentru Masini ?

apple sistemul autonom masini

Apple a investit cel mai probabil cateva sute de milioane de dolari in acest proiect in ultimii ani, iar rezultatele sale sunt departe de asteptarile de la inceput. Apple este deasemenea cu mult in urma celor de la UBER sau Tesla cand vine vorba despre sistemele de ghidaj autonom, dar asta este normal daca ne gandim ca Apple a inceput sa dezvolte aceste tehnologii dupa acele companii, deci n-ar avea cum sa fie la acelasi nivel cu ele.

Apple stie ca mai are foarte mult de lucru pentru a-si ajunge din urma concurenta, asa ca a inceput iar sa angajeze oameni talentati care au experienta in dezvoltarea de sisteme de ghidaj autonom. Cat va dura pana cand Apple va reusi sa aiba pregatit acest sistem de ghidaj autonom nu se stie deocamdata, insa probabil va mai fi nevoie de mult timp si multe sute de milioane de dolari pentru ca totul sa fei pus la punct.

“The development of Apple’s autonomous driving technology is at about the stage where Google’s self-driving car project “was three years ago,” according to a person who has seen Apple’s tech and is familiar with the technology of several other autonomous car front runners.”