ARCore – Google a Copiat Functia Vedeta a iOS 11

ARCore este o noua tehnologie lansata in cursul acestei zile de catre compania Google pentru sistemul de operare Android, ea fiind o copie a celei “vedeta” din iOS 11. Mai exact, ARCore este o tehnologie extrem de similara cu cea ARKit anunta de catre compania Apple pentru iOS 11, ideea de baza fiind deasemenea centrata in jurul realitatii augmentate, asa cum se intampla si la Apple.

ARCore este practic un software care permite implementarea in aplicatiile pentru Android a unor functii de realitate augmentata, asa cum se va intampla si in iOS 11. Dezvoltatorii vor putea utiliza ARCore si camerele telefoanelor si tabletelor Android pentru a aduce realitatea augmentata in randul unui se foarte limitat de utilizatori, mai exact telefoanele Google Pixel, Samsung Galaxy S8 si in viitor altele cu Android 7.

ARCore – Google a copiat functia vedeta a iOS 11

ARCore urmeaza sa ofere deasemenea posibilitatea de a urmari miscarile oamenilor si obiectelor prin aplicatii, insa totul in baza unui numar foarte limitat de unitati compatibile. Era de asteptat ca ARCore sa nu fie oferit pentru un numar foarte mare de terminale Android de la bun inceput, iar asta il pune intr-un mare dezavantaj in fata ARKit, pe care Apple il ofera la peste 800 de milioane de terminale compatibile.

ARCore vine intr-un moment in care compania Apple promoveaza foarte intens realitatea augmentata si anunta foarte multe noutati interesante bazate pe ea. Cei de la Google nu aveau cum sa se lase mai prejos, asa ca va fi interesant de vazut ce vor putea face dezvoltatorii de aplicatii Android cu ARCore in comparatie cu ceea ce am vazut pana acum pentru ARKit-ul companiei Apple.

“We’ve architected ARCore to be able to perceive a wide variety of sensors,” Google AR/VR head Clay Bavor told TechCrunch. “We foresee, in the future, many more phones having depth-sensing capabilities and as those come into mainstream phones, that’s great, ARCore will work seamlessly with those and benefit from the additional sensing capabilities.”