iPhone 8 – Investitii Colosale Facute de Samsung

iPhone 8 forteaza compania Samsung sa faca investitii colosale in fabrici care sa produca memorii NAND pentru a-si putea respecta angajamentele fata de Apple.

iPhone 8 este viitorul model de smartphone pe care compania Apple intentioneaza sa il lanseze pe pietele globale, el fiind in momentul de fata in plin proces de dezvoltare in cadrul fabricilor partenerilor Apple. iPhone 8 va avea o varietate de componente fabricate de catre foarte multi producatori, iar printre ei se numara si cei de la Samsung, coreenii livrand mai multe tipuri de componente catre Apple.

iPhone 8 a obligat deja compania Samsung sa anunte investitii de cateva miliarde de dolari pentru a construi noi fabrici OLED in urmatorul an pentru a putea respecta angajamentele luate fata de Apple. Vorbim aici despre peste 10 miliarde de dolari pe care Samsung ii aloca in construirea acestor fabrici deoarece iPhone 8 si viitoarele modele vor avea alocata majoritatea productiei acestor componente.

iPhone 8 obliga Samsung sa faca si alte investitii, de 7 miliarde de dolari din cate se pare, insa de aceasta data pentru memorii NAND dedicate telefoanelor mobile. Apple cumpara de cativa ani memorii NAND flash de la Samsung, insa pentru iPhone 8 si viitoarele modele ale iPhone, compania coreeana este obligata sa investeasca peste 7 miliarde de dolari in urmatorii 3 ani intr-o noua fabrica din China.

iPhone 8 – investitii colosale facute de Samsung

iphone 8 investitii colosale samsung

iPhone 8 va avea memoriile NAND de capacitate cea mai mare furnizate de catre Samsung, iar aici vorbim despre modulele de 256 GB si 512 GB. Ceva similar se intampla cu iPhone 7 si iPhone 7 Plus, aici modulele de 128 GB si cele de 256 GB fiind partial furnizate de catre compania Samsung, insa cu iPhone 8 Apple ar vea sa dubleze spatiul de stocare maxim pe care il va oferi clientilor sai din lumea intreaga.

iPhone 8 are nevoie de memorii NAND de ultima generatie care au si performante pe masura spatiului enorm de stocare, iar Samsung este una dintre putinele companii care le poate oferi. Samsung a vandut in 2016 40% din totalul de memorii NAND cumparate pentru terminale mobile, iar cu lansarea iPhone 8 si a viitoarelor modele lucrurile se vor schimba, iar productia trebuie sa creasca pentru a multumi pe toata lumea.

iPhone 8 este un smartphone extrem de asteptat de catre foarte multa lume, iar asta inseamna ca si vanzarile estimate sunt pe masura cererii pe care o va avea Apple. Totusi, fara componente dedicate, cei de la Apple nu vor putea crea suficient de multe terminale iPhone 8 pentru a le livra clientilor, iar asta inseamna ca Samsung si ceilalti producatori vor trebui sa isi creasca substantial capacitatea de productie pentru a respecta contractele cu Apple.