iOS 11 – Apple Promovaza Aplicatiile ARKit pe iPhone

iOS 11 va fi lansat luna viitoare de catre compania Apple, iar pana atunci ea incearca sa-i convinga pe dezvoltatorii de aplicatii sa incerce platforma ARKit dezvoltata pentru el. Vorbim despre o platforma care aduce realitatea augmentata in toate iPhone, iPad si iPod Touch-urile compatibile cu iOS 11, insa asta doar daca dezvoltatorii vor crea aplicatii speciale pentru a implementa functionalitatea.

iOS 11 se apropie cu pasi repezi de lansare, asa ca Apple a colaborat cu unele publicatii online pentru a prezenta aplicatiile de mai jos care utilizeaza realitatea augmentata. De la IKEA si pana la The Walking Dead, cei de la Apple ajuta presa sa descopere care aplicatii pentru iOS 11 se folosesc de realitatea augmentata pentru a aduce noi experiente de folosire a iDevice-urilor pe platforma celor de la Apple.

iOS 11 prin ARKit va avea aplicatii care permit aranjarea mobilei in casele noastre, aplicatii care ne permit sa afisam mancare virtuala pe farfuriile noastre si nu doar atat. Diversi dezvoltatori au creat aplicatii pentru iOS 11 care afiseaza nave spatiale, extraterestri, masini, roboti, zombii si multe alte elemente pe care nu le-am vedea vreodata in viata reala, totul fiind posibil multumita realitatii augmentate.

Apple a invitat inclusiv unii dezvoltatori la sediul sau din Cupertino pentru a prezenta beneficiile pe care ARKit le aduce pentru iOS 11, asa ca s-ar putea sa avem destule aplicatii interesante disponibile in septembrie.