Apple a Ramas fara un Grup de Ingineri Importanti

Apple a ramas recent fara un grup important de ingineri care lucrau la dezvoltarea sistemului de ghidaj autonom pentru automobile de cativa ani. Acestia au parasit compania Apple pentru un startup numit Zoox, 17 ingineri plecand de la cei din Cupertino, deci vorbim despre o schimbare ce va afecta serios activitatea companiei Apple in ceea ce priveste dezvoltarea sistemului de ghidaj autonom pentru automobile.

Apple a angajat majoritatea acestor ingineri de la producatori de automobile din Detroit, acestia fiind specializati atat pe dezvoltarea de masini autonome, cat si clasice. Multi dintre ingineri au fost angajati de fostul lider al echipei Apple ce dezvolta acest proiect, el angajand aproape 600 de persoane inainte de a pleca din echipa, doar pentru a reveni intre timp, dar intr-o pozitie complet diferita.

Apple a ramas fara un grup de ingineri importanti

apple ramas ingineri

Apple a pierdut acesti ingineri in fata companiei Zoox care dezvolta exact aceleasi tehnologii, dar nu are fonduri la fel de mari precum cei din Cupertino. Zoox a adunat finantari de 290 de milioane de dolari pentru a-si sustine activitatea, insa desigur ca nu are resursele pe care cei de la Apple le au in momentul de fata, asa ca decizia inginerilor are cel mai probabil la baza altceva decat ratiuni financiare.

Apple a avut parte de foarte mult ghinion in proiectul Titan initiat acum 3 ani, el pornind de la ideea de a dezvolta o masina electrica si autonoma, dar ramanand la dezvoltarea unui sistem de ghidaj autonom. Apple a investit si cateva miliarde de dolari pana acum, avand 1000 de angajati care lucreaza la tehnologie, insa cu toate acestea ramane cu 3 ani in urma Google in ceea ce priveste tehnologia in sine.

“The 17 engineers specialize in designing elements present in both traditional and autonomous vehicles, such as braking and suspension systems, said the people, who asked not to be identified because the moves aren’t public. Many of them originally joined Apple from Detroit carmakers and suppliers. A Zoox representative declined to comment.”

2 COMENTARII

  1. Asa se intampla cand te apuci ca Samsung sa faci si aspiratoare, televizoare, masini de spalat, telefoane, frigidere, etc…nu poti controla toate proiectele…