Apple Pay Cash ajunge si in Europa in 2017

Apple Pay Cash, sistemul de plati intre utilizatori care va fi lansat impreuna cu iOS 11 pentru iMessage incepand de anul acesta, urmeaza sa ajunga inclusiv in Europa. Apple a prezentat Apple Pay Cash in iunie cand a demonstrat cat de usor pot trimite utilizatorii iMessage bani unii altora folosind iOS 11, iar informatii aparute astazi confirma faptul ca sistemul va fi lansat inclusiv in Europa.

Se createa initial ca Apple Pay Cash va fi disponibil doar in SUA din cauza faptului ca este bazat pe Apply Pay, insa cei de la Apple au planuri mari si pentru europeni. Apple a inregistrat deja ca marca denumirea Apple Pay Cash in Europa, deci este foarte clar ca va lansa sistemul si pentru europenii care au iOS 11 pe iPhone si iPad si folosesc iMessage, ei urmand a putea si transfera bani rapid prin platforma Apple.

Apple Pay Cash ajunge si in Europa in 2017

apple pay cash

Apple Pay Cash functioneaza la fel de usor precum Paypal pentru transferurile de bani, utilizatorii putand doar sa aleaga suma si sa transfere rapid banii intre ei. Transferurile bancare sunt facute imediat, iar banii trimisi prin Apple Pay Cash sunt fie stocati ca si credit Apple Pay, care poate fi folosit oriunde, fie pot fi retrasi in contul bancar, desi aceasta operatiune nu va fi chiar imediata pentru clienti.

Apple vrea ca Apple Pay Cash sa fie disponibil pentru cat mai multa lume, insa acest lucru nu va fi posibil de la bun inceput, asa cum se intampla si cu Apple Pay. Se pare ca Apple Pay Cash va necesita si activarea direct la banca folosind o carte de identitate, astfel ca sistemul nu va putea fi accesat chiar de catre oricine si in orice conditii, asa ca utilizatorii vor trebui sa aiba grija cum folosesc sistemul.

“Yesterday, Apple has filed a trademark application at the European Intellectual Property Office for Apple Pay Cash. The application is still under examination, but reveals Apple is planning to bring its advanced mobile payment service to Europe. The English company Locke Lord LLP, who also filed applications for Apple in the past, has applied for the name Apple Pay Cash.”

11 COMENTARII

  1. Eu aș vrea ca Apple să încheie contracte cu toate băncile europene, sau cu cât mai multe posibil, pentru Apple Pay. Când voi trece luna aceasta la iPhone voi fi nevoit să renunț la plățile cu telefonul deoarece Apple nu are încheiat un acord cu banca cu care eu operez.

  2. Din nou, daca vezi că sunt atâtea piedici, nu îți la iPhone, sau aștepta să apară Apple pay și apoi îți iei iPhone. Te încăpățânezi degeaba, o sa ai numai neplăceri la aceste capitole. Nu dispare Apple de pe piața, asta îți garantez.

  3. Eu am vrut să spun că este un minus, dar nu că este ceva fără de care nu se poate trăi. Voi reveni la metoda tradițională de plată cu cardul sau, a doua soluție ar fi să deschid un nou cont cu una dintre băncile cu care Apple are semnate acorduri.

  4. Ca sa plătești direct cu telefonul da,dar sa trimiți bani într-un alt cont bancar se poate cum zicea și Lucian cu mai toate aplicațiile mobile de banking.

  5. Asta știu, oricum am instalată in telefon aplicația băncii cu care fac transferuri, văd tranzacțiile, plătesc facturi…etc. Eu mă refer la plata cu telefonul.