iOS 11 – Apple Pay Cash si Apple devine o banca

iOS 11 a confirmat unele zvonuri din lunile trecute si aduce pentru terminalele iPhone si tabletele iPad posibilitatea de a trimite bani folosind iMessage si Apple Pay. Compania Apple le ofera utilizatorilor iOS 11 ceea ce Facebook are in Messenger de ceva vreme, iar iMessage devine un sistem de transfer de bani totul folosind platforma Apple Pay din iPhone si iPad.

Banii transferati de catre utilizatorii iOS 11 sunt salvati in Apple Pay Cash, o alta platforma online care este practic o banca virtuala creata de catre compania Apple. Apple Pay Cash din iOS 11 va tine o evidenta a tuturor platilor primite de catre utilizatorii iDevice-urilor si va inmagazina banii pe care ii primesc acestia, ei fiind folositi pentru alte tranzactii Apple Pay, sau putand fi transferati intr-un cont bancar.

Practic, prin implementarea Apple Pay Cash in iOS 11, compania Apple devine un fel de banca virtuala si incepe sa concureze cu cei de la PayPal pentru transferurile de bani. Cei care folosesc Apple Pay deja vor putea trimite mult mai usor bani catre prieteni din iOS 1, iar Apple Pay Cash ii va ajuta sa tina mai usor evidenta banilor pentru ca este integrat direct in iOS 11.

Initiativa celor de la Apple cu Apple Pay Cash in iOS 11 este una care va aduce cu siguranta foarte multe laude, pentru ca lumea astepta de foarte mult timp asa ceva in iPhone. Desigur ca deocamdata Apple Pay Cash este limitat doar in SUA, si pentru iOS 11, dar in viitor va ajunge si in alte tari cu Apple Pay, deci Romania va fi exclusa pentru mult timp.

“Use Apple Pay with your credit or debit card to send money instantly and securely, right in Messages. You can request and receive money just as easily. When you get paid, your money is securely kept in Apple Pay Cash and instantly available for you to send to someone or spend with Apple Pay in stores, apps, and on the web, or transfer to your bank account.”