Prima Pagina Siri Siri a Salvat Viata unei Fetite dupa Uraganul Harvey

Siri a Salvat Viata unei Fetite dupa Uraganul Harvey

Siri a salvat viata unei fetite dupa ce uraganul Harvey a devastat statul Texas si alte zone din SUA, asistentul personal ajutand fetita sa ceara rapid ajutor cand avea foarte mare nevoie de el. Mai exact, fetita de 14 ani ramasese in afara zonei de evacuare pentru uraganul Harvey, iar pentru ca nu a putut discuta cu un operator al serviciului de urgenta 911, blocat de apeluri, ea s-a gandit sa se foloseasca de Siri pentru a cere ajutor.

Fetita sufera de o boala rara care produce o anemie la nivel celular, iar din cauza stresului generat de catre pericolul uraganului, ea a suferit o criza care i-a pus viata intr-un real pericol. Dupa apelarea Gardei de Coasta, un elicopter a aterizat in apropierea familiei, dar desi fetita avea o febra de 39 de grade, acesta nu a fost dusa la un spital, salvatorii afirmand ca preiau doar persoanele in varsta.

Dupa un al doilea apel facut la Garda de Coasta cu ajutorul Siri, fetita si familia sa au fost duse intr-o zona sigura de catre un al doilea elicopter care a aterzat in apropierea lor cateva ore mai tarziu. Desigur ca in locul Siri putea fi orice alt software ghidat vocal, dar desigur ca de fiecare data doar Siri este de mare ajutor, restul sistemelor de acest gen neparand sa fie folosite prea des pentru asta.

“Stranded outside in the rising waters of Hurricane Harvey, feverish and in great pain, 14-year-old Tyler Frank tried desperately to think of ways to get herself and her family to safety. Calling 911 didn’t work. Begging for help on Facebook and Instagram failed, too. “I was like, ‘Siri’s smart enough! Let me ask her!’ ” Tyler said. And indeed, Siri was smart enough. With one inquiry to the Apple personal assistant — “Siri, call the Coast Guard” — Tyler got her whole family rescued after two days out in the storm.”

Siri a Salvat Viata unei Fetite dupa Uraganul Harvey
 • Srb Srb

  Bixby, save my life !! No ! YOu have to press the mechanical button first

 • nimeni

  Ceva imi scapa aici, nu merge 911 si a sunat la paza de coasta ? Serios?

 • V.P

  Propaganda Apple ,, mor dupa intamplarile astea cu final fericit :)).

 • Mr. Tambourine Man

  Pixy suna la poliția din Coreea sa anunțe un nou caz de corupție

 • Terrymada

  Nu ii raspundea 911 si a folosit Siri sa apeleze Garda de Coasta de 2 ori. Un simplu moft sa foloseasca Siri avand in vedere ca era impreuna cu familia si nu singura si de asemenea erau destule maini sa foloseasca fizic telefonul si nu vocal… Nu mi se pare WOW in situatia asta. Daca nu avea maini sau alt handicap intelegeam utilitatea Siri.