Apple Music Festival a fost Anulat de Apple

Apple Music Festival, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica din Europa, a fost anulat de catre compania Apple dupa 10 ani de editii consecutive organizate in Marea Britanie. Cunoscut pana in 2015 ca iTunes Music Festival, festivalul de muzica atragea interesul a zeci de milioane de persoane care se inscriau intr-o tombola pentru a castiga bilete pentru concertele gratuite a celor mai populari artisti de pe planeta.

Apple Music Festival era organizat initial de catre compania Apple sub forma unui festival de muzica a carui durata era de o luna de zile, concertele fiind tinute in fiecare seara. Din 2015 s-a trecut la un format cu doar 10 seri de concerte, insa chiar si asa, interesul vis-a-vis de Apple Music Festival a ramas faorte mare, insa cei de la Apple au decis ca este timpul sa renunte complet la organizarea sa.

Apple Music Festival dispare, insa compania Apple nu renunta complet la ideea de a promova festivalurile de muzica, preferandin schimb sa sponsorizeze mai multe concerte anual. La SXSW din SUA compania Apple a sponsorizat cateva dintre concertele sustinute de catre artisti extrem decunoscuti, iar acelasi lucru se va intampla si pe parcursul acestui an, compania incercand sa isi diversifice sponsorizarile.

Apple va incerca de acum sa promoveze Apple Music in concertele organizate spontan in diverse locatii de pe glob, asa ca va fi interesant de vazut cat succes ar putea avea initiativa sa.

“Apple has confirmed that it will no longer be hosting the annual Apple Music Festival at London’s Roundhouse. The UK event officially became the Apple Music Festival in 2015 as part of a rebranding away from its original name of the iTunes Festival.”

Apple Music Festival Anulat Apple