iPhone X va fi un Esec din cauza Pretului Mare

iPhone X va fi un esec din cauza pretului mare stabilit de catre Apple, un studiu anuntand faptul ca exista interes mai mic pentru telefon fata de 2016.

iPhone X va fi un esec din cauza pretului mare pe care compania Apple l-a stabilit pentru telefonul sau, acesta parand sa tina deja clientii departe de produs. Conform unui studiu derulat recent in SUA, mai putini americani sunt interesati sa cumpere iPhone X anul acesta in comparatie cu interesul pe care il genera iPhone 7 in cursul anului trecut inaintea lansarii, diferentele nefiind mari, dar totusi demne de mentionat.

iPhone X genereaza interes de achizitie din partea a 16% dintre participantii la studiu, in comparatie cu 15% anul trecut, insa cei care spun ca la-ar putea cumpara sunt in numar de 24% fata de 29% anul trecut. Aici este practic marea diferenta in defavoarea iPhone X comparativ cu iPhone 8, iar asta conteaza mult, pentru ca din acest al doilea segment vor veni foarte multi clienti, daca pretul va fi bun.

iPhone X va fi lansat intr-o lume in care 66% dintre utilizatorii iPhone din SUA au un model vechi de cel putin 2 ani, situatia de anul trecut fiind extrem de apropiata, de 67%. Aici practic nu exista vreo problema pentru compania Apple cu iPhone X, deci exista potential faorte mare de a genera vanzari, insa lumea se gandeste din ce in ce mai putin sa cumpere telefonul, iar pretul mare pare sa fie principala problema.

iPhone X va fi un esec din cauza pretului mare

iPhone X Esec Pretul Mare

iPhone X va avea o multitudine de functii noi care au crescut atat de mult pretul de vanzare stabilit de catre compania Apple, iar analistii sunt de parere ca Apple va trebui sa explice temeinic asta. Ei considera ca o buna parte din conferinta pentru prezentarea iPhone X trebuie sa fie dedicata explicarii noilor functii implementate in acest model, a caror dezvoltare costa mult si a crescut implicit pretul de vanzare.

iPhone X nu va avea multe functii revolutionare in comparatie cu terminalele Android, exceptie facand desigur camera frontala 3D si sistmeul de recunoastere faciala. Restul functiilor, precum incarcarea wireless sau ecranul care acopera intregul panou frontal, sunt schimbari pe care le-am vazut la telefoane lansate inaintea iPhone X, asa ca Apple dar isi ajunge din urma concurenta, fara a oferi cu ele ceva complet noi.

“We surveyed >400 U.S. iPhone users and found that 16 percent expect to upgrade to a new iPhone this Fall, compared to 15 percent last year, while 24 percent will ‘maybe’ upgrade vs. 29 percent last year. We also found that the % of iPhone users on a version two years or older (at time of upgrade) is almost identical (66% vs 67%) compared to our 2016 survey.”

iPhone X are nevoie de multe explicatii din partea Apple daca pretul va fi mai mare de 1000 de dolari, sau euro, insa daca va fi de 900 de dolari, nevoia de a le mentiona dispare. Acestea fiind spuse, nu uitati ca pe 12 septembrie va astept pe iDevice.ro incepand cu ora 19:30 pentru a discuta despre tot ceea ce urmeaza sa ne prezinte compania Apple, foarte multe schimbari fiind pregatite pentru noi.