iPhone 8 Forteaza Apple sa faca Investitii Mari

iPhone 8 forteaza Apple sa faca investitii majore in compania LG pentru a produce ecrane OLED si a scapa de dependeta de Samsung cat mai rapid posibil.

iPhone 8 forteaza apple sa faca investitii mari intr-unul dintre partenerii cu care colaboreaza cel mai mult pentru a-si aduce produsele pe piata in momentul de fata. Mai exact, vorbim despre compania LG care urmeaza sa investeasca sume enorme in construirea unor fabrici in care vor fi produse ecrane OLED, dar nu pentru iPhone 8, ci pentru modele viitoare, iar Apple investeste deasemenea.

iPhone 8 va fi scump din cauza faptului ca Samsung percepe preturi foarte mari pentru ecranul OLED pe care il produce in exclusivitate pentru noul telefon. Lasata fara optiuni de a cumpara ecrane OLED de la alte companii, Apple este obligata sa plateasca pretul cerut de catre Samsung pentru ecranul iPhone 8, altfel risca sa nu poata lansa noul telefon in toamna acestui an, dar asa clientii vor plati cresterea de pret.

iPhone 8 trebuia sa aiba ecrane OLED de la Samsung, iar urmatorul model de la LG, insa se pare nu exista sansa ca pana in 2019 coreenii sa isi finalizeze procesul de constructie al fabricilor. Cei de la LG intentioneaza sa initieze productia de ecrane OLED abia in 2019 pentru compania Apple, deci iPhone 8 nu va fi ultimul model al iPhone care va fi produs folosind ecranele OLED fabricate de catre Samsung.

iPhone 8 forteaza Apple sa faca investitii mari

 

iPhone 8 trebuia sa aiba initial ecrane OLED fabricate de catre LG, insa cei de la Apple s-au saturat sa astepte dupa coreeni, asa ca au ales intr-un final compania Samsung. Tocmai Samsung este cea care pune “bete in roate” pentru LG, deoarece cumpara majoritatea masinariilor necesare pentru fabricarea de ecrane OLED, iar asa isi asigura exclusivitate nu doar pentru iPhone 8, ci si pentru modele viitoare.

iPhone 8 are ecrane OLED pentru ca Samsung este singura companie cu suficient de multe linii de productie pentru a indeplini cerintele Apple privind numarul de componente ce trebuie fabricate. LG nu a fost capabila sa produca suficient de multe ecrane OLED pentru iPhone 8 si nici un va fi capabila sa faca acest lucru pentru modele viitoare, insa Apple o ajuta cu invstitii de miliarde de dolari pentru a o face.

“Apple typically introduces new iPhones each fall so it may ship the first OLED phone with LG technology in late 2018 with limited supplies. Alternatively, it could wait to add LG models later in the life cycle of the next model.”

iPhone 8 cu ecrane de la Samsung si LG ar fi avut un pret de vanzare mai mic, iar daca Apple investeste de pe acum in LG, isi poate asigura productia necesara pentru viitoare modele. Desigur ca de la simple discutii si pana la fabrici care sa produca ecrane OLED este o cale foarte lunga, iar iPhone 8 este cea mai buna dovada a faptului ca uneori Apple nu poate face chiar orice isi doreste pentru a-si fabrica produsele.

iPhone 8 Forteaza Apple Investitii