Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 Forteaza Apple sa faca Investitii Mari

iPhone 8 Forteaza Apple sa faca Investitii Mari

iPhone 8 forteaza Apple sa faca investitii majore in compania LG pentru a produce ecrane OLED si a scapa de dependeta de Samsung cat mai rapid posibil.

iPhone 8 forteaza apple sa faca investitii mari intr-unul dintre partenerii cu care colaboreaza cel mai mult pentru a-si aduce produsele pe piata in momentul de fata. Mai exact, vorbim despre compania LG care urmeaza sa investeasca sume enorme in construirea unor fabrici in care vor fi produse ecrane OLED, dar nu pentru iPhone 8, ci pentru modele viitoare, iar Apple investeste deasemenea.

iPhone 8 va fi scump din cauza faptului ca Samsung percepe preturi foarte mari pentru ecranul OLED pe care il produce in exclusivitate pentru noul telefon. Lasata fara optiuni de a cumpara ecrane OLED de la alte companii, Apple este obligata sa plateasca pretul cerut de catre Samsung pentru ecranul iPhone 8, altfel risca sa nu poata lansa noul telefon in toamna acestui an, dar asa clientii vor plati cresterea de pret.

iPhone 8 trebuia sa aiba ecrane OLED de la Samsung, iar urmatorul model de la LG, insa se pare nu exista sansa ca pana in 2019 coreenii sa isi finalizeze procesul de constructie al fabricilor. Cei de la LG intentioneaza sa initieze productia de ecrane OLED abia in 2019 pentru compania Apple, deci iPhone 8 nu va fi ultimul model al iPhone care va fi produs folosind ecranele OLED fabricate de catre Samsung.

iPhone 8 forteaza Apple sa faca investitii mari

 

iPhone 8 trebuia sa aiba initial ecrane OLED fabricate de catre LG, insa cei de la Apple s-au saturat sa astepte dupa coreeni, asa ca au ales intr-un final compania Samsung. Tocmai Samsung este cea care pune “bete in roate” pentru LG, deoarece cumpara majoritatea masinariilor necesare pentru fabricarea de ecrane OLED, iar asa isi asigura exclusivitate nu doar pentru iPhone 8, ci si pentru modele viitoare.

iPhone 8 are ecrane OLED pentru ca Samsung este singura companie cu suficient de multe linii de productie pentru a indeplini cerintele Apple privind numarul de componente ce trebuie fabricate. LG nu a fost capabila sa produca suficient de multe ecrane OLED pentru iPhone 8 si nici un va fi capabila sa faca acest lucru pentru modele viitoare, insa Apple o ajuta cu invstitii de miliarde de dolari pentru a o face.

“Apple typically introduces new iPhones each fall so it may ship the first OLED phone with LG technology in late 2018 with limited supplies. Alternatively, it could wait to add LG models later in the life cycle of the next model.”

iPhone 8 cu ecrane de la Samsung si LG ar fi avut un pret de vanzare mai mic, iar daca Apple investeste de pe acum in LG, isi poate asigura productia necesara pentru viitoare modele. Desigur ca de la simple discutii si pana la fabrici care sa produca ecrane OLED este o cale foarte lunga, iar iPhone 8 este cea mai buna dovada a faptului ca uneori Apple nu poate face chiar orice isi doreste pentru a-si fabrica produsele.

iPhone 8 Forteaza Apple Investitii

 • Srb Srb

  Se zvoneste ca LG va ajuta la anul pt ipad OLED…pt iphone ca sa ajute pt zeci de milioane de bucati abia pt 2019 vor fi gata

 • Mircea

  Deci practic Samsung a băgat mâna in buzunarul nostru, iar dacă este așa, adio produse Samsung 😀

 • Visan Teodor

  Interesant mod de a gandi insa si complet eronat.

 • iTu

  Vrajeala lansata de apple 😅 Sunt curios daca in 2019 cand apple va plati mai putini bani pe un oled vor si scadea pretul iPhone-ului. sunt curios la ce pretz vor lansa iPhone 8, mai mult de 1100€ nu platesc chiar de va avea coronita de aur pe el.

 • Misu Carmol

  Imi scape ceva, SAMOLED e fabricat de Samsung, numai pe tablete si telefoane, LG face OLED pe TV, adica fiecare cu zona ei si specializarea de facto. Nu cred ca LG isi poate rezolva probelemele tehnologice in timp real, iar istoria ne aminteste despre Retina la Macbook Pro cand Samsung avea super LCD iar LG avea doar gherle. Toti cautau un display pe Samsung.

 • Misu Carmol

  Se zvoneste ca LG nu este in stare.

 • Misu Carmol

  Deci practic Samsung fabrica cele mai bune Super AMOLED, iar mana in buzunar ti-o bagi singur, evident daca ai ceva in buzunar! 🤣

 • GicaContra

  Ce praf in ochi arunca apple… Sau zaone… Pai diferența dintre display-ul vechi si oled e de circa 60-70$…si diferența dintre camerele frontale de 10-20$…se justifica creșterea prețului cu 150$ (costuri mai mari de producție sa zicem.. Si modificarea softului) nu de 400. Erau aia care vindeau cărămizi de “firma” cu 30$…apple ar vinde si chirpici cu mărul pe ei la 150$ fara nici o problema… Trebuie sa ai iq-ul din doua cifre sa pui botul la asa ceva

 • Srb Srb

  vezi LG v30…se pare ca este in top cu p-OLED

 • Misu Carmol

  Inca nu!

 • Viorel Predatorul

  Exact! Unii fani sperau ca Samsung să le dea ecranele gratuit către Apple, iar alții sperau chiar ca Samsung să plătească bani către Apple doar să le dea ecrane!

 • Viorel Predatorul

  Ideea este că Apple își pune mereu o marjă pentru ceea ce vinde. Dacă ecranele costă cu 70 USD mai mult, atunci ei pun un minim 35 USD în plus ca marjă.
  Toate au o limită… Sunt curios ce părere vor avea oamenii să dea 1200 USD pe un smartphone cu ecranul ciopârțit, când poți avea superlativul absolut Note 8 cu design perfect la 1000 USD.

 • Fosocle

  Se zvoneste ca apple incearca sa ajunga in randul lumii cu o tehnologie care e pe moarte.

  Se zvoneste ca Apple va vinde la supra pret tehnologia asta inca 10 ani

  Este sigur ca tehnologia asta era dezvoltata de Jobs si a fost furata de Samsung inainte ca mama SJ sa se nasca

 • Visan Teodor

  Gresesti,unii erau ferm convinsi(nu doar sperau)ca Samsung le va oferi celor de la Apple ecrane +diverse bonusuri,numai sa le intre in gratii.Stii,e ciudat cum mizeria de ecran amoled al Samsung,devine mirific cand ajunge pe ecran(noroc cu cei de la Apple ca le-au spus celor de la Samsung cum sa fabrice ecranele astea,ca altfel cine stie ce mizerii decupate in stil tetris ieseau).Dar stai,ca decupajul ala e ceva care ii scoate pe cei de la Apple in fata,e ceva senzational,mirific….in ochii unora,cand de fapt este o bataie de joc la adresa utilizatorului(nu posesorului,ca un iphone nu il posezi niciodata,doar in inchiriezi de la Apple).

 • Visan Teodor

  Stai linistit ca vine cineva imediat si posteaza un link catre o dovada clara ca SJ a inventat “coada la mar” si ecranul iamoled,transformat apoi in urma unui furt intelectual de catre Samsung in super amoled.

 • Viorel Predatorul

  😂😂
  Sunt ferm convins că decupajul ăla va fi un chin în utilizare. Pur și simplu o idee nefericită.
  Ai dreptate, pentru unii, ecranul Samsung care va fi pe iPhone X va fi mai bun decât ecranul Samsung. De ce ? Pentru că “inginerii” Apple i-au învățat pe cei de la Samsung cum să facă ecrane de calitate 😂😂😂😂