iPhone 8 va fi Lansat FARA Touch ID de Apple

iPhone 8 va fi lansat fara Touch ID de catre compania Apple, imposibilitatea de a il implementa in ecran fortand Apple sa ofere recunoastere faciala in 2017.

iPhone 8 va fi lansat fara Touch ID de Apple, schimbarea anuntata de cateva luni de zile fiind intr-un final confirmata de catre jurnalisti americani de la WSJ. Conform acestora, Apple s-a chinuit sa implementeze Touch ID in carcasa iPhone 8, insa dupa ce tentativele au esuat, americanii au decisa sa renunte complet la idee si sa imbunatatasca sitemul Face ID astfel incat recunoasterea faciala sa inlocuiasca citirea amprentei.

iPhone 8 nu va avea Touch ID pentru ca ideea de a il implementa in carcasa este mai proasta decat a nu il oferi deloc, iar daca lucrurile vor sta asa, atunci Apple trebuie laudata. Am spus in repetate randuri ca telefoanele care au cititoare de amprente in carcasa sunt extrem de stupide, iar eu unul sper ca zvonul sa fie adevarat siiPhone 8 sa nu aiba Touch ID deloc, sau sa il aiba intr-un buton, daca nu a putut fi integrat in ecran.

iPhone 8 a fost creat initial cu Touch ID in ecran si Apple a testat diverse prototipuri cu aceasta functionalitate inainte de a decide sa renunte la idee. Cel mai probabil dificultatea de a scana rapid si exact amprenta au fortat Apple sa renunte la implementarea Touch ID in ecranul iPhone 8, iar asa vom avea Face ID ca metoda de securitate biometrica, scanarea fetei fiind oricum mai sigura decat scanarea amprentei.

iPhone 8 va fi lansat fara Touch ID de Apple, dar cu Face ID

iPhone 8 Lansat Touch ID Apple

iPhone 8 are productia intarziata cu o luna si o parte dintre probleme ar avea la baza chiar lipsa capacitatii Apple de a integra Touch ID in ecranul telefonului. Cat de adevarat este acest lucru nu putem sti, dar se pare ca Touch ID va lipsi din iPhone 8, o premiera pentru un iPhone in ultimii 4 ani, dar trebuia sa dispara si aceasta tehnologie la un moment dat, desi ea ramane de baza pentru telefoanele Android.

iPhone 8 fara Touch ID ne va obliga sa ne invatam cu un nou sistem de securitate biometrica, iar acesta ar putea avea unele neajunsuri de la bun inceput. Touch ID nu a fost perfect cand a fost lansat de Apple cu iPhone 5S, iar Face ID din iPhone 8 ar putea avea probleme similare pentru ca sigur va avea nevoie de imbunatatiri dupa lansarea oficiala a telefonului, ar Apple se va grabi sa le ofere pentru noi.

“At the same time, Apple as previously reported decided to ditch the physical home button at the bottom of the home screen that contains fingerprint sensors for unlocking the device. Apple tried to embed the Touch ID function, or fingerprint scanner, in the new display, which proved difficult, the people familiar with the process said.”

iPhone 8 fara Touch ID, dar cu Face ID ar putea oferi securitate biometrica imbunatatita, dar si o rapiditate mai mare pentru autorizarea functiilor protejate. Cu aceasta “bomba” de astazi, va reamintesc faptul ca va astept pe 12 septembrie incepand cu ra 19:30 pentru a discuta despre toate noutatile pe care Apple le va prezenta pentru iPhone 8 intr-o conferinta care sigur va fi lunga.