iPhone 8 – noua Camera 3D Frontala Explicata

iPhone 8 are noua camera 3D frontala explicata impreuna cu noile componente si functiile pe care acestea urmeaza sa ni le ofere in iOS 11.

iPhone 8 are noua camera 3D frontala explicata intr-o serie noua de informatii aparute in cursul acestei zile de la un foarte cunoscut jurnalist asiatic. Acesta a creat si un grafic in care detaliaza noile functii pe care camera 3D frontala a iPhone 8 le va oferi, compania Apple implementand si o varietate de noi senzori care sa ofere functii pentru Face ID, realitatea augmentata, dar mai mult de atat.

iPhone 8 va avea prin camera frontala 3D promovate principalele functii de catre compania Apple, aceasta fiind ascunsa in acel decupaj din partea superioara a carcasei. In imaginea de mai jos puteti vedea ca in decupajul iPhone 8 se vor ascunde un senzor de proximitate, unul pentru lumina ambientala, camera 3D frontala, un senzor pentru receptarea luminii si un senzor pentru transmiterea luminii.

iPhone 8 va avea practic doi senzori noi impreuna cu aceasta camera frontala 3D, cei pentru transmiterea si receptarea luminii, ei urmand a fi folositi in principal cu Face ID. Senzorul pentru transmiterea luminii este compus din 6 componente de la 10 parteneri ai Apple, iar in imaginea de mai jos puteti vedea care sunt acestea, ele fiind esentiale in oferirea functiilor bazate pe el.

iPhone 8 – noua camera 3D frontala explicata

iPhone 8 Camera 3D Frontala Explicata

iPhone 8 in senzorul pentru receptarea luminii are alte 4 componente, inclusiv un senzor cu infrarosu, plus un senzor de imagine de 1.4 megapixeli. Aceasta componenta este esentiala pentru Face ID, deoarece va permite deblocarea iPhone 8 chiar si pe intuneric in lipsa Face ID, deci Apple a fost nevoita sa gandeasca in detaliu implementarea functiilor pentru recunoastere faciala pentru a nu risca un esec cu ea.

iPhone 8 ar trebui sa poata recunoaste fata utilizatorului la maxim 1 metru de telefon, deci teoretic daca dispozitivul sta pe masa, am putea sa il deblocam cu fata. Aceasta camera 3D pentru iPhone 8 este una dintre functile cele mai importante pe care le va oferi compania Apple, insa ea genereaza si probleme de productie pentru ca va fi disponibila si in cantitati foarte limitate in momentul lansarii.

“Structured light used to collect depth information, integrating with 2D image data from front camera to build the complete 3D image. Given the distance constraints of the structured light transmitter and receiver (we estimate 50-100cm), a proximity sensor (with ToF function) is needed to remind users to adjust their iPhone to the most optimal distance for 3D sensing.”

iPhone 8 are camera 3D frontala prezentata intr-o varietate de leak-uri in ultimele saptamani, toate spunand ca Face ID va functiona excelent in baza sa, pentru a inlocui Touch ID. Realitatea este ca noi nu putem decat sa speram ca totul va fi asa cum ne spune Apple, deoarece vorbim despre o noua componenta foarte complexa pentru iPhone 8 care este formata din foarte multe alte sub-componente care pot functiona prost.

iPhone 8 va avea toate secretele dezvaluite de Apple pe 12 septembrie si va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre toate incepand cu ora 19:30.

13 COMENTARII

  1. Da, daca sta pe masa , o sa te apleci peste masa ca sa te vada camera sa-l deblochezi . Nu e mai usor sa-l ridici in mana , ca tot ai de gand sa-l utilizezi ?
    Nu prea cred eu ca o sa se deblocheze cand tu esti la un unghi de 45 grade fata de telefonul care sta orizontal pe masa , cat ar fi ea de camera 3D.

  2. iti dai seama ce o sa vada camera aia din unghi de 30-45-60 grade – poate barba , interiorul nasului .
    deci daca se va debloca asa va fi un rahat – Securitate 0.

  3. Samsung isi va mari foarte mult vanzarile in perioada urmatoare, odata cu lansarea noului iphone! A, era sa uit… DE SECOND-uri!!!???

  4. O tâmpenie… Am tel la încărcat.. Trec pe lângă el si se deblochează.. Daca are unde buton sa activeze funcția… Nu mai vad rostul ei.. Puteau pune amprenta pe butonul de pornire si gata.