iPhone 8 – iOS 11 GM CONFIRMA Face ID si Noutatile

iPhone 8 prin iOS 11 GM are confirmat Face ID, ecranul True Tone, bara de functii din aplicatii, functia Portrait Lighting si multe alte noutati.

iPhone 8 prin iOS 11 GM are confirmate foarte multe dintre noutatile pe care compania Apple doreste sa ni le ofere in telefonul de anul acesta. Vorbim despre un iOS 11 GM care a fost publicat de catre cei de la Apple “din greseala”, asa cum s-a intamplat acum mai bine de o luna cu sistemul de operare pentru boxa inteligenta HomePod, el dezvaluind multe secrete ale iPhone 8 inainte de vreme.

iPhone 8 are si astazi foarte multe secrete dezvaluite multumita iOS 11 GM, asa ca vorbim despre o sumedenie de functii care sunt confirmate pentru telefonul companiei Apple. De la Face ID si pana la ecranul True Tone, sau noi optiuni de inregistrare de clipuri video, ori noul design, iOS 11 GM confirma foarte multe dintre noutatile iPhone 8 pe care le asteapta fanii companiei Apple de foarte mult timp.

Portrait Lighting – apropierea de DSLR

Portrait Lighting este o noua functie care va fi oferita in iPhone 8, aceasta urmand a fi o versiune imbunatatita a functiei Portret pe care cei de la Apple au implementat-o in iPhone 7 Plus. Stiti deja ca functia Portret aplica un efect de blur pentru fundalul pozelor noastre, tinand subiectul principal in prim-plan, asa cum fac aparatele DLSR, iar cu iPhone 8 compania Apple vrea sa imbunatateasca sistemul, dar il va lansa tot in versiune beta.

iPhone 8 va avea functia Portratit Lighting cu o serie de functii noi pentru inregistrarea pozelor, acestea fiind Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono si Studio Light. Practic, in functie de zona in care inregistram pozele folosind Portrait Lighting, fundalul va fi acoperit in diverse moduri si probabil pozele facute cu iPhone 8 vor avea un aspect diferit, dar trebuie sa prezinte Apple intai totul.

Inregistrare video 1080p si 4K la 240 si 60 FPS

  • 1080p HD at 240 fps 480 MB with 1080p HD at 240 fps
  • 4K at 24 fps (Footer) 270 MB with 4K at 24 fps (film style) (HEVC Footer) 135 MB with 4K at 24 fps (film style)
  • 4K at 60 fps (Footer) 450 MB with 4K at 60 fps (higher resolution, smoother) (HEVC Footer) 400 MB with 4K at 60 fps (higher resolution, smoother)

iPhone 8 va avea deasemenea imbunatatiri pentru inregistrarea de clipuri video, conform iOS 11 GM, iar aici ne referim la o crestere a numarului de cadre pe secunda pentru inregistrari. Mai exact, pentru clipurile video facute in format 1080p, adica la 1920 x 1080 pixeli, va creste viteza la maxim 240 FPS, adica un slow motion la o rezolutie mult mai buna pe iPhone 8, ceea ce multi doreau inca de la implementarea acestei functii.

Clipurile video 4K facute cu iPhone 8 vor putea fi inregistrate si ele la o viteza mai buna, adica la 60 FPS, acestea urmand a fi redate mult mai natural. Dimensiunea clipurilor video 1080p si 4K va creste in cazul inregistrarii la aceste noi viteze folosind iPhone 8, iar mai jos puteti vedea cat spatiu vor ocupa ele in functie de formatul in care vor fi inregistrate, cel HEVC fiind introdus acum cu iOS 11.

Ecran True Tone imprumutat de la iPad Pro

iPhone 8 va avea in sfarsit un ecran True Tone, compania Apple preluand tehnologia oferita in iPad Pro de mai bine de un an de zile pentru a imbunatati noul telefon. Cu o rezolutie prezumata a fi de 2436 x 1125 pixeli si un ecran OLED True Tone, iPhone 8 va oferi o experienta net superioara pentru vizualizarea de continut pe ecran, tehnologia celor de la Apple modificand balanta de culori in timp real in functie de mediul ambiental.

iPhone 8 ecran True Tone cu decupaj

Ecranul True Tone a fost si ramane una dintre cele mai laudate functii ale iPad Pro, iar in iPhone 8 am putea vorbi despre exact acelasi lucru incepand de anul acesta. Unele zvonuri au sugerat faptul ca iPhone 8 va avea un ecran True Tone si iata ca ele se dovedesc a fi 100% adevarate, deci compania Apple vrea intr-adevar sa ne ofere o experienta de utilizare excelenta pentru telefonul sau.

Face ID – recunoasterea faciala din iPhone 8 prezentata intr-un tutorial

Face ID in iPhone 8 va fi un sistem de recunoastere faciala care va inlocui complet Touch ID, compania Apple renuntand la cititorul de amprente impreuna cu butonul Home. iOS 11 GM confirma denumirea Face ID pentru prima oara pentru iPhone 8, in versiunile anterioare ale sistemului de operare, sistemul de recunoastere faciala avand denumirea Pearld ID, deci stim foarte clar cum va numi Apple aceasta functie.

iPhone 8 are prezentat in scurtul clip video de mai sus animatia care ne va ajuta sa facem configuratia pentru Face ID astfel incat telefonul sa faca recunoastere faciala pentru noi. Dincolo de aceasta scurta prezentare pentru Face ID din iPhone 8 nu exista absolut nimic altceva nou pe partea media in iOS 11 GM, asa ca ramane de vazut daca vor mai fi descoperite alte noutati pentru el.

Butonul Power devine butonul Home in iPhone 8

iPhone 8 buton lateral lock

iPhone 8 va avea un buton Power alungit, dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, iar asta inseamna ca Apple l-a gandit in acest mod cu pentru a face anumite functii. Conform iOS 11 GM, butonul Power al iPhone 8 va prelua unele functii ale butonului Home, una dintre ele fiind cea pentru dubla apasare, el urmand a afisa cartile de credit salvate in Apple Pay cand este facuta interactiunea in acest mod.

Butonul Power al iPhone 8 va fi numit side button in loc de lock button, deci denumirea ii va fi schimbata, iar Siri va putea fi deasemenea activat cu el, asa cum am aflat acum o saptamana. iPhone 8 va avea in acest buton si noi functii de accesibilitate, acestea permitand ajustarea rapiditatii de apasare, asa cum se intampa la butonul Home, Face ID putand fi deasemenea activat cu ajutorul sau, insa si volumul va putea fi ajustat.

iPhone 8 va avea butonul lateral ca inlocuitor pentru butonul Home, iar de aici se explica alungirea sa pentru a putea fi mai usor de apasat cu un ecran atat de mare.

Butonul meniului de functii in fiecare aplicatie

iPhone 8 bara functii aplicatii iOS 11

iPhone 8 a fost zvonit a avea o portiune din ecran dedicata unui asa-zis meniu pentru functii si acest lucru este adevarat, deoarece fiecare aplicatie va avea o bara subtire afisata sub ea. Vorbim despre o portiune foarte redusa din ecranul iPhone 8 care va fi ocupata de catre ea, aceasta permitand activarea unui meniu de functii care se deschide precum Control Center si ofera o varietate de optiuni, imaginile de mai sus fiind sugestive.

Emoji animate pentru a te tine ocupat cu iPhone 8

In final, iOS 11 GM edzvaluie faptul ca iPhone 8 va avea o serie de caractere emoji animate cu care ne vom putea juca, acestea fiind prezente in imaginea de mai jos. Ele vor fi disponibile pentru iMessage, deci le vom putea partaja pentru cei cu care purtam discutii prin platforma, iPhone 8 urmand a le putea reda fara probleme, insa cu siguranta ele vor fi disponibile inclusiv pe alte modele ale iPhone.

Prezentare in 12 septembrie

iPhone 8 va fi prezentat oficial pe data de 12 septembrie de catre compania Apple si va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre toate noutatile incepand cu ora 19:30.