iPhone 8 – Asa Setezi Face ID pentru Recunoastere Faciala

iPhone 8 are sistemul de setare al Face ID pentru recunoastere faciala prezentat intr-o serie de intrari descoperite in iOS 11 pentru platforma Apple.

iPhone 8 are procesul de setare al Face ID pentru recunostere faciala dezvaluit de catre iOS 11 GM, compania Apple aratandu-ne multe secrete cu mult in avans. V-am prezentat deja scurtul clip video de mai jos in care vedem una dintre animatiile folosite pentru procesul de setare al Face ID pentru recunoastere faciala, iar acum vorbim ceva mai in detaliu despre cum vom utiliza aceasta noua functie a iPhone 8.

iPhone 8 va avea sistemul Face ID gandit intr-un mod foarte similar cu Touch ID, adica el va necesita si folosirea unui cod de siguranta pentru momentele in care scanarea fetei nu este posibila. Dupa setarea codului de siguranta, iPhone 8 si iOS 11 ne vor cere sa ne scanam fata din diverse unghiuri pentru ca un model 3D al ei sa fie inregistrat de catre sistem in vederea deblocarilor ulterioare.

iPhone 8 ne va cere intai sa facem miscari circulare cu capul in timp ce ne uitam la ecran, astfel incat toate unghiurile fetei si ale ochiurilor sa fie inregistrate. Face ID poate continua procesul de inregistrare al fetei chiar daca acesta este intrerupt, iar exact precum in cazul Touch ID, iPhone 8 ne va cere sa facem doar doua inregistrari pentru fata inainte de a avea sistemul pregatit pentru utilizare.

iPhone 8 – asa setezi Face ID pentru recunoastere faciala

iPhone 8 ofera o multitudine de indicatii pentru a face o scanare cat mai corecta a fetei, Apple cerand ca noi sa tinem telefonul la 25 – 50 cm de fetele noastre. Mai mult decat atat, iPhone 8 ne va spune daca trebuie sa ne inclinam capul in fata sau in spate pentru a se face o citire cat mai corecta a fetei, iOS 11 detectand si daca exista diverse obstacole intre fata si camera 3D care face scanarea sa.

iPhone 8 Face ID Recunoastere Faciala

iPhone 8 va avea noul sistem cu intrarea Face ID & Passcode in aplicatia de configurari a iOS 11, deci acolo vom avea disponibile toate setarile pentru acest sistem. Tot acolo va exista si optiunea pentru a continua setarea Face ID in cazul in care aceasta a fost doar partial facuta pe iPhone 8, compania Apple simplificand foarte mult sistemul, lucru care este demn de toata lauda.

iPhone 8 Face ID Recunoastere Faciala 1

iPhone 8 va avea in final si o functie care nu va bloca ecranul cand ne uitam la el, deci daca sunt afisate notificari, acesta va ramane aprins pentru ca noi sa le putem citi. Aceasta este una dintre functiile cele ma interesante prezentate pana acum pentru iPhone 8, insa cu siguranta sunt si alte surprize pregatite de catre compania Apple si le vom afla pe toate pe 12 septembrie, cand va astept de la 19:30 pe iDevice.ro.