YouTube a Lansat in Sfarsit HDR pe Smartphone

YouTube a lansat in sfarsit suport HDR pentru smartphone-uri, acestea putand reda clipurile video in acest format, o lista selecta de telefoane fiind publicata.

YouTube a lansat in sfarsit HDR pe smartphone, compania americana oferindu-le utilizatorilor catorva telefoane mobile posibilitatea de a vedea clipurile video la o cu totul alta calitate. Vorbim despre suport foarte redus pe care YouTube il ofera in momentul de fata pentru clipurile video HDR, doar o serie de telefoane Android fiind capabile sa redea clipurile video HDR incarcate.

YouTube permite deocamdata vizualizarea de clipuri video HDR doar pe Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy Note 8, LG V30, Google Pixe si Sony Xperia XZ Premium. Toate aceste telefoane mobile au implementat suport pentru redarea clipurilor video in format HDR in mod standard, asa ca toti cei care le-au cumparat vor vedea numarul foarte redus de clipuri video HDR incarcate in platforma YouTube.

YouTube ofera in momentul de fata posibilitatea de a vedea aceste clipuri video in format 1080p la 60 fps, deci la o calitate foarte buna pentru un ecran de smartphone. Aceste telefoane mobile au implementat suport pentru redarea de clipuri video in format HDR, iar de aceea YouTube a implementat suport pentru ele, Apple neavand deocamdata vreun iPhone cu asemenea suport disponibil.

YouTube a lansat in sfarsit HDR pe smartphone

YouTube a implementat in 2016 suport pentru incarcarea de clipuri video in format HDR, insa desigur ca au fost putine materiale incarcate pana in prezent. Doar televizoarele cu suport HDR erau capabile sa le redea la calitatea lor normala, insa iata ca acum inclusiv smartphone-urile beneficiaza de acest tip de suport de la YouTube, deci vor fi si mai multe persoane care vor incarca aceste clipuri de pe telefoanele mobile.

YouTube vrea sa extinda popularitatea formatului HDR, iar daca iPhone 8 va avea suport pentru el, atunci va exista cu siguranta un numar mai mare de clipuri video incarcate in platforma. Stim ca Apple TV 5 va avea suport pentru redarea de clipuri video in format HDR, deci teoretic si iPhone 8 ar urma sa ofere asa ceva, iar de la el si pana la publicarea materialelor pe YouTube va fi doar un simplu pas pentru multi utilizatori.

YouTube ofera suport HDR pentru smartphone prin aplicatia pentru Android, dar la cateva saptamani dupa ce Netflix a oferit suport similar pentru telefoanele Samsung. YouTube incearca sa creasca rata de adoptie a suportului HDR pentru telefoanele mobile si sa impulsioneze inregistrarea de clipuri video in acest format, insa ramane de vazut cat succes va avea daca iPhone 8 nu va veni cu asemenea suport din partea Apple.

YouTube Lansat Sfarsit HDR Smartphone