iPhone X are Buton Lateral Personalizabil

iPhone X are un buton lateral ce poate fi personalizat prin intermediul iOS 11, el urmand a oferi cateva functii ale vechiului buton Home, ce a disparut.

iPhone X are buton lateral ce poate fi personalizat, adica acel buton Power din vechile modele ale iPhone este transformat de catre compania Apple intr-un buton multifunctional. Daca pana acum puteam folosi butonul lateral pentru a bloca sau inchide orice iPhone, sau tableta iPad, incepand cu iPhone X el va avea mai multe functii disponibile, unele fiind preluate de la defunctul buton Home al actualelor modele.

iPhone X ne va permite sa folosim butonul lateral pentru a activa asistentul personal Siri, iar asta pentru ca butonul Home a disparut complet, iar Hey Siri nu trebuie sa fie singura metoda de activare. O dubla apasare pe butonul lateral va permite deschiderea rapida a aplicatiei Wallet pentru a face plati prin Apple Pay, insa iPhone X va permite deasemenea activarea functiei SOS de urgenta.

iPhone X nu se limiteaza aici cu aceasta functionalitate, compania oferind pentru butonul lateral si functii de accesibilitate, cum avea butonul Home. Mai exact, butonul lateral al iPhone X poate avea functionalitate diferita pentru a permite tastarea de comenzi catre Siri, sau activarea Face ID, viteza de apasare a butonului lateral putand fi deasemenea modificata, asa cum ne permiteau cei de la Apple si cu butonul Home.

iPhone X are buton lateral personalizabil prin iOS 11

iPhone X va permite folosirea butonului lateral pentru a impiedica blocarea ecranului cand ne uitam la notificari, sau pentru a reduce volumul alertelor primite. Practic, butonul lateral din iPhone X va avea disponibile nu mai putin de 5 functii pentru utilizatori, insa Apple ar putea adauga altele, dar inchiderea nu va mai fi facuta cu ajutorul sau, ci folosind o optiune disponibila in aplicatia de configurari, asa ca va trebui sa va obisnuiti cu asta.

iPhone X nu este primul produs Apple cu un buton lateral ce poate fi multifunctional in acest mod, tabletele iPad avand doua functii pentru butonul Mute. Cei de la Apple s-au inspirat cel mai probabil de acolo pentru a oferi aceasta functionalitate, asa ca utilizatorii vor putea decide cum vor dori sa foloseasca noul buton lateral, mai ales ca vor trebui sa se obisnuiasca cu lipsa butonului Home standard din telefoane.

iPhone X are butonul lateral mai lung decat cel oferit in modelele anterioare, deci va fi mai usor de apasat avand in vedere ca are si un ecran de diagonala mult mai mare. Apple va anunta unele dintre aceste noutati ale iPhone X in data de 12 septembrie, iar incepand cu ora 19:30 va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre tot ceea ce ne va prezenta compania americana in legatura cu el.

iPhone X Buton Lateral Personalizabil