iPhone – 1.2 Miliarde de Unitati Vandute in 10 ani

iPhone s-a vandut in 1.2 miliarde de unitati in cei 10 ani de disponibilitate pe pietele globale, cifra fiind una impresionanta pentru un producator precum Apple. Vorbim despre o medie de 120 de milioane de unitati ale iPhone vandute anual de catre compania americana, insa stim ca in realitate vanzarile au evoluat de la cateva milioane de unitati vandute anul de catre Apple la peste 200 de milioane de unitati vandute anual.

iPhone a si generat incasari de 250 de miliarde de dolari pentru compania Apple in toata aceasta perioada de timp, o cifra cu adevarat remarcabila. Cei de la Apple inregistreaza incasari foarte mari din vanzarile seriei iPhone, insa si ce mai mare profit din intreaga industrie, surclasand fara drept de apel producatori precum Samsung, care obtin profit de 5 – 8 ori mai mic, in functie de produsele lansate.

iPhone a generat incasari de doar 760 milioane de dolari in primele sale 3 luni de existenta, adica mai putin de jumatate de saptamana de vanzari pentru actuala serie iPhone. Asta ne arata cat de mult a evoluat seria iPhone pana in prezent, compania Apple reusind sa fara un produs extrem de profitabil, care inca este cel mai popular de pe piata la 10 ani dupa lansare si nu da semne ca va fi ignorat de catre clienti prea curand.

iPhone nu a intrat pe piata ca fiind cel mai popular smartphone, dar este cu siguranta cel mai popular telefon mobil de cativa ani incoace, iar Apple profita din plin de asta.

“Apple has shipped 1.2 billion iPhones worldwide cumulatively in the past 10 years. Total global iPhone revenues have reached three quarters of a trillion dollars since the first model was launched in 2007.”

iPhone 1.2 Miliarde Unitati Vandute 10 ani