iPhone X – Cel mai Avansat Procesor de Telefon

iPhone X va avea cel mai avansat procesor implementat vreodata intr-un telefon mobil, noul chip A11 urmand a oferi o putere de procesare enorma in 2017.

iPhone X va avea cel mai avansat procesor de telefon, compania Apple lucrand din greu pentru a ne oferi cea mai buna experienta si cele mai bune performante in utilizarea telefonului. Aseara am aflat ca iPhone X va avea un procesor cu sase nuclee, acesta fiind inclus intr-un chip A11 impreuna cu 3 GB RAM, iar acum aflam si alte detalii extrem de importante in legatura cu el, acestea definind performantele pe care componenta o va avea.

iPhone X va avea un procesor cu 2 nuclee pentru functii simple, aceste avand numele de cod Mistral, plus inca 4 nuclee pentru procesare complexa, acestea avand denumirea Monsoon. Cele doua nuclee Mistral ale procesorului iPhone X impart un L2 cache, in timp ce fiecare dintre cele 4 procesoare Monsoon are L2 cache separat si are propriul cluster, deci vorbim despre un procesor quad-core combinat cu unul dual-core.

iPhone X nu ar urma sa aiba un chip A11 Fusion pentru ca vorbim despre un procesor gandit diferit, cele 6 nuclee fiind impartite in formatul pe care vi l-am prezentat mai sus. Asta inseamna ca iPhone X va avea o putere de procesare enorma multumita celor 4 nuclee separate de celelalte 2, chip-ul A11 combinand 2 nuclee pentru functii simple cu alte 2 pentru procesare complexa, performantele totale fiind mult mai mici.

iPhone X va avea cel mai avansat procesor de telefon

iPhone X va avea un procesor foarte similar cu cel oferit in iPad Pro 2017, compania Apple oferindu-i tabletei performante chiar mai bune decat ale unor MacBook-uri lansate destul de recent. iPad Pro 2017 obtine scoruri de peste 9000 de puncte in Geekbench, iar iPhone X ar urma sa ofere ceva extrem de apropiat multumita acestui procesor cu o configuratie neasteptat de buna din partea celor de la Apple.

iPhone X va avea practic cel mai performant procesor implementat vreodata intr-un telefon mobil, asa cum s-a intamplat si anul trecut cu iPhone 7 si iPhone 7 Plus. Apple a uimit atunci toti producatorii de telefoane Android cu puterea de procesare a chip-ului A10 Fusion, iar acum noul chip A11 pentru iPhone X va fi si mai impresionant sporul de performante urmand a fi situat intre 35% si 50%, in baza a ceea ce am vazut si in trecut.

iPhone X va uimi din multe puncte de vedere, iar puterea de procesare mare este necesara si pentru functia de recunoastere faciala cu Face ID, asa ca va fi interesant de vazut ce va anunta Apple maine. Va astept pe 12 septembrie incepand cu ora 19:30 pentru a vedea toate noutatile iPhone X pe care compania Apple urmeaza sa le anunte, conferinta urmand a fi una pe cinste.

iPhone X Avansat Procesor Telefon