iPhone X si Marea Problema a Face ID

iPhone X are o problema foarte mare pentru Face ID, sistemul de recunoastere faciala nefiind capabil sa inregistreze mai mult de o fata pentru recunoastere.

iPhone X are o mare probleme cu Face ID, noul sistem de recunoastere faciala implementat de catre compania Apple pentru utilizatorii din lumea intreaga. Spre deosebire de Touch ID, Face ID este capabil sa recunoasca doar o singura fata, deci utilizatorii iPhone X vor putea inregistra doar propria fata pentru a face deblocarea telefonului, sau a autoriza plati prin intermediul Apple Pay, limitarea fiind una problematica.

iPhone X cu Face ID care recunoaste o singura fata nu va permite folosirea sa de catre alte persoane decat proprietarul daca acestea nu cunosc codul de acces la dispozitiv. Desigur ca acesta este oferit in mod normal daca ii permiti cuiva sa isi inregistreze amprenta in telefon, dar acum persoanele terte vor trebui sa se chinuie cu codul de acces pentru a obtine acces la datele din iPhone X, in loc sa isi scaneze rapid fata.

iPhone X nu a avut aceasta limitare a Face ID anuntata de catre compania Apple pe scena evenimentului de prezentare, insa desigur ca angajatii care au demonstrat produsele pentru jurnalisti au confirmat totul. Din pacate, Face ID nu este suficient de complex, sau iPhone X nu are suficienta putere de proesare pentru a recunoaste mai multe fete, indiferent de motiv, se pare ca ramanem cu o limitare destul de deranjanta.

iPhone X Problema Face ID

53 COMENTARII

  1. După mine nici nu ar trebui să se poată altfel. Chiar și cu TouchID, am numai amprenta mea salvata, deși mai dau telefonul prietenilor, dar îl dau deblocat, pentru că îmi place să am cât de cât control asupra telefonului meu.

  2. O problemă reală nu este, însă poate eu vreau să îmi recunosc fata mea și a soției/ amantei/ mamei/ etc, voi vreți să fie doar fața voastră. Mai bine dai posibilitatea să fie introduse mai multe fețe și să folosești cum îți dorești (cu o față/ mai multe)…

  3. Absolut nici o problema,defapt asa cred ca ar fi si normal sa fie,daca treb neaparat sa las pe cineva sa imi umble la telefon ii dau codul numeric…

  4. Marea problema este defapt asta …toți dorim securitate pe telefonul nostru deci nimeni și nimic nu are ce cauta in obiectul nostru decât CIA și NSA acum ca le arătam și Fețele nu pot decât sa ne mulțumească :)))

  5. Cred ca principalul rationament pentru care poti inregistra mai multe amprente, la Touch ID, este (sau ar trebui sa fie) pentru utilizarea mai multor degete ale aceleiasi persoane, si nu pentru amprentele altor persoane. Ori, in cazul Face ID, o persoana are o singura fata. Asta sau Arya Stark 🙂 Pentru orice alt scenariu, in care vrei ca alta persoana sa iti foloseasca telefonul, exista pass code-ul, nu ar trebui sa facilitam un acces mai rapid in astfel de situatii. Deci nicio problema.

  6. Singura metoda de securitate biometrica acceptata de banci in momentul de fata este scanarea irisului. Chestie pe care iphone-ul “revolutionar” nu o are. Chestie de patent presupun…

  7. problema este astfel, la 5s bagam touchid sa zicem de 2x pt acelasi deget ca sa fie acuratetea mai buna si a facut diferena pana s-a lansat touchid versiunea 2

  8. :)) posibil, deja s-a desfacut firul in patru, si acel device a fost resetat si nu s-a pus parola dupa reset, asa este si acum, dupa restart trebuie pusa parola no matter what
    Cumva m-am linistit, dar oricum astept live, si sa il incerc sa vad cat de ok e ca sa stiu daca il voi folosi sau nu

  9. Nu se face asa ceva la o lansare de genul asta, cu atatea miliarde in spate! Presupun ca au dat multi cu subsemnatul si cu demisia ulterior!

  10. pai dupa mine, era job lui sa isi pregateasca…deci si a oamenilor ce pregatesc “piesa” dar si a lui Craig sa vada si sa mai faca un test pana intrau oamenii in teatru
    Asta o compar cu faza penibila cu acea de la prezentarea windows de acum multi ani, cu blue screen :))

  11. Din ce am inteles aseara, acest sistem de recunoaștere faciala “îți învață fata”. Ma gandesc ca de fiecare data când îl folosești, cel puțin la început el învață mimica fetei tale și așa te recunoaște dacă porți ochelari, pălărie, eșarfa și așa mai departe. Probabil ca dacă ar fi setat pentru a recunoaște mai multe fete s-ar crea o mare confuzie pentru acest sistem dar se poate ca intr-o versiune noua de IOS o sa se rezolve problema.

  12. Mda… si daca am doua perechi de ochelari? De oriunde si de calculator/citit? Sper sa apara informatii mai multe inainte de momentul lansarii orecomenzilor.

  13. Nu era după reset, se vede clar în keynote cum cerea passcode după cele 2 încercări de face id permise (și eșuate)… cert e că pe primul X nu s-a putut autentifica și s-a mai și panicat – deci a fost fail 😉

  14. Și lansarea primului iPhone a fost făcută intr-o ordine stabilită clar de inginerii Apple și pana la lansare au rezolvat problemele soft, așa ca nu asta e problema, pentru mine singura problema e decupajul, nu prețul sau altele.

  15. Parola la iphone x cu ios11 o obtii dand slide up.
    Deja au dezbatut altii ce au acces la el. Fail a fost pt ca trebuia sa fie telefonul cu faceId activat

  16. @cosmin si daca nu are iris scan ce? :))) au cateva telefoane samsung iris scan si e o prostie, poate fi pacalit cu orice poza, n-are niciun sens, iphone are face id care e de 100 de ori mai complex si mai sigur

  17. Ai testat tu iris scanul de pe Samsung? (Vezi ca e o diferența fata de face id)

    Ai testat tu face id de pe Iphone de esti asa sigur?
    Vorbiti despre cat de tare e noul face id, desii nu la testat nimeni

  18. Chiar nu inteleg care este “MAREA PROBLEMA”? Doar de dragul de a mai scrie un articol? Exista codul pt cei care vor sa dea acces mai multor persoane. Sistemul este gandit pt a fi folosit si deblocat de o singura persoana, proprietarul telefonul. Sperand ca functioneaza chiar atat de bine pe cat se vrea! Vom vedea.

  19. toata lumea a testat iris scan de pe samsung…este foarte accesibil deci nah…prea complicat, am impresia ca iris e ceva mai sigur decat face recon al celor de la samsung, dar procesul o mizerie, nimeni nu foloseste…pe note 8 deja majoritatea au trecut la parola

  20. La majoritatea le place sa vorbească in necunoștință de cauza și in funcție de cum au auzit ei de la consătenii lor. Am încercat sa deblochez și eu s8-ul cu poza și nu a mers nici cum, noi suntem mai fraieri probabil din moment ce toti de aici de pe forum au reușit. Oricum, ce nu îmi place la s8 este ca atunci când îl deblochezi prin recunoaștere faciala trebuie sa îl ți intr-o anumită poziție de parca îți faci selfie. Și din ce am văzut noaptea are probleme destul de mari, cam inutil când e întuneric. O sa vedem acum și care sunt problemele cu sistemul celor de la Apple când o sa intre in posesia publicului.

  21. nu stiu cumetre, ca n-am facut armata impreuna. Daca ai categoria A, esti, daca nu, nu. Il folosesc cand trag pe dreapta. Dupa ce opresc, pe langa casca, e nevoie sa imi dau si chilotii jos sa imi scanez cucu ca sa ma recunoasca telefonu ?

  22. wtf..serios? tu nu ai probleme in viata inseamna, din mom CE pt a naviga pe telefon, faci un compromis si tragi pe dreapta, adica semnalizezi, franezi,cauti loc unde sa opresti etc…DAR iti este greu timp de 2 secunde sa bagi parola la telefon in aceste cazuri mai “speciale”

  23. da, 2 secunde fata de 1 secunda cu toucid…intr-o situatie rara..ok, nu mai ma intereseaza parerea ta, oricum vine dupa o luna distanta, deci too little too late. Incearca sa faci flame, este cel mai simplu sa gasesti situatii negative fata de orice…este cea mai usoara treaba din lume,lasii fac asta tot timpul, fac munca mai usoara

  24. care 1 secunda ? e instantaneu. pardon, ERA !
    mai sunt o groaza de situatii, de exemplu aia cand ai telefonul pe masa/birou si nu vrei sa il ridici
    lasii abandoneaza ideile bune pentru ca nu pot sa le duca mai departe (adica sa integreze sub ecran touchid)