iPhone X – Importanta “Urechilor” Ecranului

iPhone X are noi functii implementate in "urechie" ecranului OLED decupat in partea superioara, acestea controland unele functii ale iOS 11 pe telefon.

iPhone X are un nou ecran OLED implementat de catre compania Apple, aceasta avand un decupaj in partea superioara pentru a permite includerea unei camere TrueDepth pentru recunoastere faciala cu Face ID. Acest decupaj a lasat doua portiuni din ecran care il inconjoara si care afiseaza informatii pentru utilizatori, insa clientii iPhone X vor putea interactiona cu ele pentru a vedea diverse tipuri de continut si nu numai.

iPhone X va afisa in aceste regiuni ale ecranului informatii despre ora, puterea semnalului GSM, puterea semnalului Wi-Fi, conectivitatea Bluetooth, sau energia disponibila in baterie. Mai mult decat atat, iPhone X va afisa acolo si statusul incarcarii bateriei, sau informatii despre utilizarea GPS, adica tot ceea ce vedeam pana acum in status bar-ul unui iPhone normal este inghesuit in aceste doua portiuni.

iPhone X are aceste doua bucati de ecran denumite “urechi” de catre angajatii companiei Apple, iar ele stau la baza a inca doua functii importante ale sistemului de operare. Prima dintre ele se refera la Control Center, activarea acestuia facandu-se printr-o glisare efectuata de sus in jos in urechea dreapta a ecranului, interfata Control Center fiind afisata pe intregul ecran, asa cum se intampla in mod normal si acum.

iPhone X – importanta “urechilor” ecranului OLED de 5.8 inch

iPhone X va necesita efectuarea unui gest de glisare in “urechea” stanga pentru a activa Notifications Center, deci nu vom putea accesa aceasta interfata chiar de oriunde. Daca pana acum puteam accesa Notifications Center printr-o glisare facuta din orice parte superioara a ecranului iPhone, incepand cu iPhone X va trebui sa ne folosim doar de catre acea “ureche” din partea stanga pentru a il accesa.

iPhone X are in acest decupaj cea mai urata schimbare de design implementata vreodata intr-un model de iPhone, ea fiind mereu in fata noastra si stricand aplicatiile, sau filmele. Din pacate, cei de la Apple n-au reusit sa faca altfel implementarea camerei TrueDepth pentru iPhone X, asa ca va trebui sa acceptam acest decupaj in ecran pentru ca daca dorim sa folosim noul telefon, alta solutie nu exista.

iPhone X ar putea fi cel mai bun telefon mobil facut vreodata de catre compania Apple pentru clientii sai, dar cu siguranta nu este cel mai frumos dintre ele. Ecranul OLED al iPhone X este impozant, domina intregul panou frontal al dispozitivului, dar acel decupaj din partea superioara strica un design foarte elegant si frumos care ar fi putut transforma iPhone X in cel mai frumos telefon din lume in 2017.

iPhone X Importanta Urechilor Ecranului