iPhone X – Trei Functii Importante ale Face ID

iPhone X are trei functii foarte importante pentru Face ID care fac recunoasterea faciala mai buna decat orice alt sistem existent pe piata pana acum.

iPhone X are prin Face ID implementat cel mai avansat sistem de recunoastere faciala oferit vreodata intr-un telefon mobil, totul multumita unei noi camere frontale numita TrueDepth. iPhone X are Face ID pentru ca Apple nu a putut implementa Touch ID sub ecran intr-un mod suficient de bun incat sa fie utilizabil, asa ca Face ID si-a facut aparitia, iar cei de la Apple au incercat sa faca sistemul cat de bine au putut.

iPhone X are cateva lucruri esentiale care trebuie stiute in legatura cu Face ID, iar asta pentru ca lumea va trebui sa se obisnuiasca acum cu un cu totul nou mod de a utiliza un iPhone, iar mai jos aveti 3 functii cheie ale sistemului de recunoastere faciala.

iPhone X Face ID te recunoaste chiar si noaptea

iPhone X se foloseste de o camera TrueDepth pentru a face recunoasterea faciala pentru Face ID, iar ea are la baza foarte multi senzori de ultima egneratie. Printre ei se numara si unul cu infrarosu numit de catre Apple Flood Illuminator, acesta proiectand 30.000 de puncte invizibile pe fata noastra pentru a face recunoasterea faciala prin Face ID chiar si atunci cand nu exista vreun pic de lumina unde ne aflam.

iPhone X ne ilumineaza oricum fata cu ecranul daca telefonul este suficient de aproape de noi, asa ca Face ID va avea oricum putina lumina in baza careia sa vada si alte aspecte ale fetei.

iPhone X nu te uita daca porti palarii sau fulare

iPhone X nu va uita cine esti daca porti o palarie, un fular, sau daca iti creste barba, pentru ca Face ID este suficient de inteligent incat sa iti recunoasca fata si in aceste conditii. Face ID iti invata fata in timp si foloseste inteligenta artificiala pentru a o distinge dintr-un milion de altele, deci iarna nu va trebui sa iti scoti complet fata in frig pentru a putea debloca un iPhone X folosind acest sistem.

iPhone X te-ar putea dezamagi in ceea ce priveste recunoasterea faciala prin Face ID cu ochelari de soare, Apple evitand sa mentioneze compatibilitate alor cu sistemul. Face ID din iPhone X va recunoaste oamenii care poarta ochelari, iar totul din cauza faptului ca sistmeul se activeaza doar cand detecteaza ca ne uitam la ecran, aceasta functie putand fi totusi dezactivata oricand dorim asta.

Deblocarea iPhone X in diverse unghiuri

iPhone X nu trebuie tinut in mod neaparat in fata fetei pentru a putea fi deblocat, compania Apple permitandu-ne sa facem deblocarea inclusiv cand telefonul se afla pe masa. Face ID este capabil sa scaneze partial fata noastra folosind iPhone X pentru a fi deblocat, sau a face diverse autorizari, asa ca nu va trebui sa fiti mereu atenti la el pentru a face recunoasterea faciala.

iPhone X Functii Importante Face ID