Apple lanseaza filmele 4K in iTunes Store

Apple lanseaza filmele 4K in iTunes Store la cateva zile dupa ce a anuntat ca urmeaza sa le ofere utilizatorilor acest tip de continut la pretul platit.

Apple lanseaza filmele 4K in iTunes Store la cateva zile dupa ce a anuntat ca urmeaza sa le ofere utilizatorilor acest tip de continut la pretul platit pentru filmele de calitate Full HD, cei care au cumparat deja filme de acest gen urmand a avea un upgrade gratuit.

Apple incepuse sa afiseze continut 4K pentru unii dintre cei care foloseau versiuni beta ale iOS sau macOS High Sierra, insa se pare ca acum toti utilizatorii sunt capabili sa vada noile tipuri de filme pe care cei de la Apple le ofera in mod surprinzator prin iTunes Store.

Apple va oferi filme de calitate 4K HDR in anumite situatii, fara a percepe un cost suplimentar pentru ele, asa ca vorbim despre o evolutie substantiala facuta de catre americani in ceea ce priveste calitatea filmelor disponibile pentru Apple TV 4K si nu numai.

Apple TV 4K are suport pentru HDR10, la fel ca iPhone 8 si iPhone X, insa separat este capabil sa redea si filmele in format Dolby Vision, dar desigur ca televizoarele folosite impreuna cu el trebuie sa aiba suport pentru aceste tehnologii, altfel totul este complet inutil.

Apple filme 4K iTunes Store