iPhone X – Costul Estimat de Productie al Apple

iPhone X are costul estimat de productie dezvaluit de catre analistii chinezi, care ne spun care sunt componentele cele mai scumpe ale telefonului.

iPhone X are astazi estimat costul de productie pe care compania Apple ar trebui sa il plateasca pentru a fabrica cel mai dorit smartphone de pe planeta in momentul de fata. iPhone X are un pret de vanzare de 1000 de dolari, fata taxe, sau 1169 de euro in Europa, insa oare ce procent din aceasta suma este reprezentata de costul de productie al telefonului pe care Apple il va vinde abia din luna noiembrie ?

iPhone X are un cost de productie estimat la 412.75 de dolari de catre chinezi, acestia luand in calcul toate componentele pe care compania Apple le cumpara de la diversi producatori din China. Costul de productie pentru iPhone X este cu 188 de dolari mai mare decat cel al iPhone 7 anul trecut, dar asta este perfect normal daca luam in calcul faptul ca si ecranul este cu 1.1 inch mai mare si exista alte imbunatatiri.

iPhone X are ecranul OLED de la Samsung mentionat cu pretul de 80 de dolari per unitate, nu peste 100 de dolari, asa cum sugera un zvon recent despre produsul Apple. Cei 3 GB RAM din iPhone X costa 24 de dolari, in timp ce memoria RAM de 256 GB costa 45 de dolari, dar compania Apple cere 150 de euro pentru a face upgrade-ul de la 64 GB la 256 GB spatiu de stocare, deci cineva exte extrem de lacom.

iPhone X Cost Productie Apple

iPhone X – costul estimat de productie pentru noul telefon al Apple

iPhone X scoate din buzunarul Apple 26 de dolari pentru noul chip A11 Bionic produs de catre TSMC si inca 18 dolari pentru noul modem GSM de la Qualcomm. Noul modul 3D Touch costa nu mai putin de 25 de dolari, in timp de panoul frontal pentru iPhone X costa inca 18 dolari, iar toate aceste costuri se aduna la cei 412,75 dolari pe care Apple i-ar plati pentru a produce noul telefon.

iPhone X Cost Productie Apple 1

iPhone X are un pret de productie care insumeaza aproximativ 60% din pretul perceput pentru vanzarea in SUA, inainte de taxele aplicate acolo. Daca luam in calcul pretul de 1165 euro cerut pentru iPhone X in Europa de catre compania Apple, atunci procentul este unul si mai mic, dar diferenta este folosita de catre Apple pentru multe alte cheltuieli pe care le implica dezvoltarea unui telefon mobil.

iPhone X Costul Productie Apple 1

iPhone X are separat de costurile de productie si costurile pentru dezvoltarea componentelor, dezvoltarea software-ului, promovare, si alte costuri adiacente. Cercetarea si dezvoltarea de modele viitoare este deasemenea inclusa in costul total, dar chiar si asa, cam 35% – 40% pretul final al iPhone X este reprezentat de profitul pe care il genereaza vanzarea acestui telefon mobil, Apple fiind cunoscuta pentru asta.