Prima Pagina iPhone X iPhone X – Costul Estimat de Productie al Apple

iPhone X – Costul Estimat de Productie al Apple

iPhone X are costul estimat de productie dezvaluit de catre analistii chinezi, care ne spun care sunt componentele cele mai scumpe ale telefonului.

iPhone X are astazi estimat costul de productie pe care compania Apple ar trebui sa il plateasca pentru a fabrica cel mai dorit smartphone de pe planeta in momentul de fata. iPhone X are un pret de vanzare de 1000 de dolari, fata taxe, sau 1169 de euro in Europa, insa oare ce procent din aceasta suma este reprezentata de costul de productie al telefonului pe care Apple il va vinde abia din luna noiembrie ?

iPhone X are un cost de productie estimat la 412.75 de dolari de catre chinezi, acestia luand in calcul toate componentele pe care compania Apple le cumpara de la diversi producatori din China. Costul de productie pentru iPhone X este cu 188 de dolari mai mare decat cel al iPhone 7 anul trecut, dar asta este perfect normal daca luam in calcul faptul ca si ecranul este cu 1.1 inch mai mare si exista alte imbunatatiri.

iPhone X are ecranul OLED de la Samsung mentionat cu pretul de 80 de dolari per unitate, nu peste 100 de dolari, asa cum sugera un zvon recent despre produsul Apple. Cei 3 GB RAM din iPhone X costa 24 de dolari, in timp ce memoria RAM de 256 GB costa 45 de dolari, dar compania Apple cere 150 de euro pentru a face upgrade-ul de la 64 GB la 256 GB spatiu de stocare, deci cineva exte extrem de lacom.

iPhone X Cost Productie Apple

iPhone X – costul estimat de productie pentru noul telefon al Apple

iPhone X scoate din buzunarul Apple 26 de dolari pentru noul chip A11 Bionic produs de catre TSMC si inca 18 dolari pentru noul modem GSM de la Qualcomm. Noul modul 3D Touch costa nu mai putin de 25 de dolari, in timp de panoul frontal pentru iPhone X costa inca 18 dolari, iar toate aceste costuri se aduna la cei 412,75 dolari pe care Apple i-ar plati pentru a produce noul telefon.

iPhone X Cost Productie Apple 1

iPhone X are un pret de productie care insumeaza aproximativ 60% din pretul perceput pentru vanzarea in SUA, inainte de taxele aplicate acolo. Daca luam in calcul pretul de 1165 euro cerut pentru iPhone X in Europa de catre compania Apple, atunci procentul este unul si mai mic, dar diferenta este folosita de catre Apple pentru multe alte cheltuieli pe care le implica dezvoltarea unui telefon mobil.

iPhone X Costul Productie Apple 1

iPhone X are separat de costurile de productie si costurile pentru dezvoltarea componentelor, dezvoltarea software-ului, promovare, si alte costuri adiacente. Cercetarea si dezvoltarea de modele viitoare este deasemenea inclusa in costul total, dar chiar si asa, cam 35% – 40% pretul final al iPhone X este reprezentat de profitul pe care il genereaza vanzarea acestui telefon mobil, Apple fiind cunoscuta pentru asta.

 • unixes

  412,75$ + taxe + transport + intermediari + salarii + pierderi + marketing ++++++++++

 • andrewsbcr

  “(…) deci cineva este extrem de lacom.”. Mda, Apple creat și susținut de Steve a murit din cauza lăcomiei unor popo și mâncători de bani. Nu vedeai pe vreme săracului SJ probleme mari de soft, failuri de scena, probleme de securitate etc. Păcat… Dacă va continua în acest ritm, Apple MAXIM 5 ani mai e susținută în vârf, după va cădea în anonimat. Să trăim noi până atunci și veți vedea

 • iAndrew

  Bai , la câte produse am luat eu de la Apple in ultimii ani … simt ca am contribuit la construirea noului Apple Park ;))

 • andrewsbcr

  Unisex, taxe – pentru America sunt extrem de mici
  Transport – câțiva dolari pentru US
  Intermediari – nu există dacă iei de pe Apple store
  Salarii – chinezii primsc salarii de nimic
  Pierderi – de ai vrut să spui cu asta ?
  Marketing – de mult nu am mai văzut reclame Apple în filmele nou apărute, înainte da, era marketing la greu, acum…

 • Au marketing outdoor, pe net, etc.

 • andrewsbcr

  Da, zaone, însă preturile sunt infime pentru marketing fata de prețul cerut.

 • George89

  Va m spus eu ca nu are cum sa coste 120 dolari ecranele de la Samsung

 • George89

  :))))

 • TheDog

  Costul de productie trebuie sa fie sub 50% din pretul final, altfel produsul in sine nu este profitabil – profitul trebuie sa fie foarte bun pt a rezista pe piata, altfel in 1-2 ani dispari.
  Trebuie acoperite mai apoi si retururile in garantie etc.
  La fel e si in industria auto: o masina al carei pret este sa zicem 8-9 mii euro, costul de productie este undeva la 3500-4000 euro.
  Profitul din modelul de azi este folosit in cercetare si dezvoltare pt modelul de maine…. si tot asa.
  Trebuie insa avuta grija mare si cu profitul asta: daca e prea mare risti sa dai fail si sa nu se cumpere produsul. Daca e prea mic risti sa dai fail cu urmatorul produs si sa iesi de pe piata complet.

 • V.P

  +++++++ 200 miliarde rezerva monetara ==== ????

 • Bogdan Marian

  corect.

 • andrewsbcr

  TheDog, sunt de acord cu tine, dar in cazul Apple… Despre ce cercetare și dezvoltare vorbești ? Iphone 8 este aproape 100 % ca modelul anterior, iphone X este aproape identic dpdv tehnologic cu concurența (poate doar câteva îmbunătățiri, atât)

 • amfetamin

  Ceva e gresit in tabelul de fata,adica si iphone 6S si iphone 7 se vand cu 649 $?

 • George89

  De acord, trebuie un echilibru, nici prea prea, nici foarte foarte, dar în acest moment e nesimțire prețul de Ultrabook la smartphone uri high-end, da o naiba de treaba ca nu au nimic SF

 • George89

  👍👍👍

 • Taxe extrem de mici in America?! Locuiești in America? Salarii: despre ce chinezi vorbești? Aia care fabrică produsele sunt plătiți de Foxconn, Apple trebuie sa plătească salariile angajaților care se ocupa de dezvoltare, software, angajații din magazine, femei de serviciu, ca trebuie sa le facă si cineva curat, doar nu stau ca porcii printre gunoaie și mulți alți angajați de pe toată planeta. Dacă nu ai avut niciodată o firma nu mai vorbi. Sunt multe cheltuieli. Ca sa daci bani trebuie sa investești.

 • andrewsbcr

  Aurelian, am prieteni în America ce îmi spun că nu sint taxe colosale. Chinezii muncesc mult pe salarii mici. Vrei date concrete ? Caută pe google ! Înmulțește tu adaosul unui iphone X cu câte modele se vor vinde și vezi atunci dacă sărăcuți de la Apple vor putea să își permită măcar o pâine din ceea ce rămâne după ce se scad toate costurile.

 • Srb Srb

  Se vede cine nu stie istorie…probleme wifi au fost o gramada pe scena de ex

 • Srb Srb

  Costul pe unitate e cam in total 500$,cat un s7 edge

 • Srb Srb

  Dezvoltarea ios a11 cpu si gpu trebuie platita de ex

 • Srb Srb

  Costul pe unitate e cam in total 500$,cat un s7 edge !

 • georgeB

  Da cu cercetare-dezvoltare cum ramane? Inginerii aia trebuie platiti regeste plus o marja de profit minim acceptata! Nu este deloc ieftin noul iphone x, insa arata SUPERB SUPERB!

 • kik_24

  Dezinformare marca Apple.
  Telefoanele de top nu costa mai mult de 150-200 dolari. Exemplu, iPhone 7 a fost vândut de Apple la Vodafone România la prețul de 167 euro. Se tine cont de nr de bucăți comandate……… Le este impus prețul de vânzare și nu au voie sa facă reduceri decât cu aprobarea Apple.

 • George89

  La iX?

 • George89

  412.75 $ care 500$? Ai dat cu virgula cam mult

 • Srb Srb

  Plus transport ios si a11 r&d etc

 • Viorel Predatorul

  Deci tu crezi că transportul și restul costă 88 dolari pentru fiecare iPhone? La 200 milioane de iPhone-uri vândute anual, transportul ar însemna 200 x 88 = 17, 6 miliarde dolari. Mișto logică!

 • Srb Srb

  pai fa-mi un calcul mai mare…calculeaza-mi salariu fiecarui om ce lucreaza la ios11, pt fiecare inginer ce a dezvoltat A11 etc si dupa transportul,si oamenii ce il vand in magazine, ca vad ca logica ta e de gaina

 • Viorel Predatorul

  Nu e nevoie să faci calculul la asemenea precizie. Pur și simplu suma de 17 mld pe an (~1,5 mld lunar) pentru ios și transport este fabulația unui tâmp.

 • Srb Srb

  Ok mersi pt raspuns,arata multe
  Numai cand ai scris” transportul ar însemna 200 x 88 = 17, 6 miliarde dolari” ziceam sa iti mai dau o sansa,dar ok.

 • iAndrew

  SRB ești genial smr 😂

 • Dan

  Mai mult sau mai puțin, toți am contribuit acolo. Își freacă mâinile Accountant Tim și-i surâd ochii când se uită pe extrasul de cont…

 • Dan

  În cazul nesătulei companii Apple, raportul investiție / profit e ridicol de mic. Deci…

 • Dan

  Corect, mai ales gaura din display, cât și camera semafor. Oops, bad example! :))))))))))))))))))

 • Leo MC

  Cook a câștigat peste 100 mil de dolari în ultimul an; ceilalți directori de departamente n-or câștiga la fel, însă au și eu câteva zeci de milioane (parcă directorul economic avea vreo 20) și sunt câțiva: design, marketing, retail (doamna cu haina de 2k$) etc.
  Instrucțiunile din chip-urile acestea care bat până și laptopurile, iOS, Maps ș.a. softuri sunt create de depatamentele de R&D (parcă s-au dus vreo 10 mld și pe acolo).
  Serverele care găzduiesc serviciile la care primești acces odată cu achiziția iPhone (și de care lumea zice că nu costă): Cloud, mail, funcționarea Maps, Music, actualizările, magazinul etc.

  Cine crezi că plătește pentru toate acestea?

 • Leo MC

  Chipul, iOS și servicile iCloud/Apple.
  Nimeni altul nu are așa ceva de unul singur pe o singură linie de dispozitive.

 • Leo MC

  Adică un telefon, al cărui producție hardware costă pe Apple 200 euro, a fost vândut unui terț cu 167 de euro în mod constant?

  Această practică se numește dumping și se supune legilor în vigoare (vezi EC 384/96 dacă ești interesat).

 • flrazvan

  Costul de producție nu include multe in acceptiunea juridică și economică ( eg transportul aferent livrării, R&d e doar o mică parte, sales&marketing . Astea toate sunt cheltuieli ale perioadei etc).