Apple Elimina Aplicatiile “Antivirus” din AppStore

Apple a luat intr-un final decizia de a pune capat tepelor din AppStore cu aplicatii “antivirus” care sustin ca scaneaza iPhone sau iPad pentru a detecta existenta virusilor in sistemul de operare iOS, desi in realitate nu exista software de acest gen care sa afecteze telefoanele.

Aseara v-am vorbit despre o promotie foarte ciudata in Romania care promitea za ofere un antivirus gratuit la achizitia iPad in Romania, solutia fiind Bitdefender Mobile Security, insa desigur ea este complet inutila pentru ca iOS nu are nevoie de asa ceva in acest moment.

Apple stie asta si a permis propagarea tepelor in AppStre timp de cativa ani, insa iata ca intr-un final a decis sa nu mai permita publicarea de aplicatii “antivirus” care promit sa scaneze telefoanele de virusi si malware si promit sa le curete de ele, lucru imposibil de facut.

Aplicatiile pentru iPhone si iPad care sustin ca ofera functii similare cu cele “antivirus” nu pot face asta deoarece modul in care a fost gandit iOS impiedica aceste aplicatii sa modifice functii si setari ale altora, deci aplicatiile in sine sunt niste tepe, unele dintre ele chiar pe bani.

Apple s-a gandit ca ar fi cazul sa curete AppStore de aceste tepe, asa ca dezvoltatorilor le este interzis sa le mai publice in AppStore, asa ca vor disparea complet dupa ani de cereri splangeri, Apple acceptand intr-un final sa le stearga.

iOS 11 aplicatii 32 biti AppStore